Okoli referenduma je bilo napisanih že cel kup stvari. Vendar me vedno znova presenetijo nova podtikanja in laži, ki se jih gredo v RKC / glede na to, da jih financiramo vsi državljani, bi bili lahko vsaj toliko strpni, da bi objavljali resnične podatke, predvsem pa ne bi izkoriščali manipulacije v pritlehne stvari. Namreč toliko nebuloz, kot sem jih prebral na spletnem mestu druzina.rkc.si glede referenduma, že dolgo časa nisem nikjer prebral.

Ali ste vedeli, kaj vse se bo po njihovo zgodilo po referendumu? Glede na to, da je jasno o čem se odloča na referendumu, so oni dodali vse, kar jim je prišlo na misel in s čimer strašijo ljudi. Pomembna jim je mobilizacija, pomembni je vnesti strah med svoje pripadnike.

Takšna kampanja se mi ne zdi niti poštena niti primerna, poleg tega pa RKC ni med organizatorji kampanje. Mogoče pa bi bil tole primer za prijavo na novinarsko častno razsodišče, ker gre za laži (vir) in podtikanja. Ampak tega smo pri njih že navajeni.

Takole RKC razlaga vse skupaj:

• Zakon prinaša posvojitve v homoseksualne skupnosti (Ali želite, da – če se vam kaj zgodi – vašega otroka posvojita dva homoseksualca?)
• Zakon prinaša spremembe šolskih programov (Ali želite, da se vaši otroci v šoli učijo, da si spol lahko izberejo sami in naj eksperimentirajo s svojim spolom in spolno usmerjenostjo?)
• Zakon jemlje svobodo govora (Ali si želite izgubiti službo, ker boste rekli, da je za otroka bolje, da ima mamo in očeta kot pa dve osebi istega spola?)
• Zakon temeljne družinske pojme nadomešča z brezspolnimi pojmi (Ali si želite biti stranka A, starš 2, … namesto oče, mož, mati, žena?)
• Zakon prinaša umetne oploditve za lezbične pare (Ali si želite, da bo država na račun davkoplačevalcev ustvarjala otroke brez očeta?)
• Zakon prinaša trgovanje z materinstvom (Ali si želite, da bodo homoseksualni pari najemali revne ženske, da jim donosijo otroke?)
• Zakon prinaša Unisex stranišča in slačilnice v šole (Ali si želite, da se bodo vaše hčerke preoblačile skupaj s transseksualnimi moškimi v istih slačilnicah, uporabljale isto stranišče in tekmovale z njimi v športnih ekipah?)
• Zakon prinaša izdatno financiranje LGBT aktivistov iz davkoplačevalskega denarja (Si želite, da se bodo vaši davki porabili za promoviranje homoseksualnosti, parade ponosa, uvajanje teorije spola v vrtce in šole?)

Vprašajte se:

Ali si želite, da vašega otroka, če se vam kaj zgodi, posvojita homoseksualca?
20. decembra o tem odločate Vi. Če bo zakon sprejet, bo od takrat naprej to počel center za socialno delo.
Ali želite, da se vaši otroci v šoli učijo, da si spol lahko izberejo, da naj eksperimentirajo s svojim spolom in spolno usmerjenostjo?
20. decembra o tem odločate Vi. Če bo zakon sprejet, bo od takrat naprej to počela šolska komisija.
Ali si želite izgubiti službo, ker boste rekli, da je za otroka bolje, da ima mamo in očeta kot pa dve osebi istega spola?
20. decembra o tem odločate Vi. Če bo zakon sprejet, bo od takrat naprej to počela „komisija proti diskriminaciji“.
Če to, kar ste videli, ni svet, v katerem bi radi živeli, potem pojdite 20. decembra na referendum in glasujte PROTI.
Proti nas mora biti vsaj 345.000, zato nagovorite svoje prijatelje, sodelavce in znance, da bodo šli na referendum tudi oni.
Odločitev je vaša.

Ko berem njihove razloge, se sprašujem, zakaj niso dodali, da bodo prišli tudi dinozavri nazaj na zemljo, da bo zemlja postala ravna in da se bo zemlja prenehala vrteti. Ker lahko! Ker so RKC!

No, za vse, ki ste prebrali do tukaj. Pri referendumu ne gre za to, kar so zapisali pri RKC. Gre za tole spodaj, kar z njihovimi vprašanji, predvsem pa z njihovim strašenjem nima nobene zveze.

Spremembe ZZZDR, ki jih bo prinesel vaš glas ZA (vir)

 • 3. člen
  Zakonska zveza je z zakonom urejena življenjska skupnost moža in žene dveh oseb.
 • 12. člen
  Dalj časa trajajoča življenjska skupnost moškega in ženske dveh oseb, ki nista sklenila zakonske zveze, ima zanju enake pravne posledice po tem zakonu, kot če bi sklenila zakonsko zvezo, če ni bilo razlogov, zaradi katerih bi bila zakonska zveza med njima neveljavna; na drugih področjih pa ima taka skupnost pravne posledice, če zakon tako določa.
 • 16. člen
  Za sklenitev zakonske zveze je potrebno, da dve osebi različnega spola izjavita pred pristojnim državnim organom na način, določen z zakonom, svoje soglasje, da skleneta zakonsko zvezo.
 • 21. člen
  Zakonske zveze ne morejo skleniti med seboj sorodniki v ravni črti, ne brat s sestro, ne brat z bratom, ne sestra s sestro, polbrat s polsestro, polbrat s polbratom, polsestra s polsestro, stric z nečakinjo, ne stric z nečakom, ne teta z nečakom, ne teta z nečakinjo in tudi ne otroci bratov in sester, polbratov in polsester med seboj. To ne velja za razmerja, ki nastanejo pri posvojitvi, razen za posvojitelja in posvojenca.

Prehodne določbe

Nanašajo se na prenehanje veljavnosti Zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti in preoblikovanje registrirane istospolne partnerske skupnosti v zakonsko zvezo.(vir: http://www.iusinfo.si/Priloge/Poro/PORODZ2015M02D17N7_8_1.PDF)