Včerajšnji dan je zaznamoval obisk policije na sedežu stranke SDS. Stranka SDS in njeni veljaki so v maniri medijske manipulacije vse skupaj izvedli točno tako, kot je pravilno. Najprej se je oglasil Janez Janša s parolo, da obisk policije pomeni padec demokracija / seveda je pozval občestvo na Trstenjakovo 8.

Potem je začel njihov stroj delovati kot naoljen. Cel kup sporočil za javnost, različni strokovnjaki, ki so komentirali to potezo policije in seveda branjenje svojih. Smešno pri vsem tem je, da so bile informacije, ki jih je SDS spravila v javnost diametralno nasprotje tistim, ki so jih objavili uradni organi.

Seveda, za naše gre, kajne? Za naše se uporabijo vsa sredstva diskreditacije, predvsem pa se za masovno manipulacijo uporabijo vsi možni komunikacijski kanali. Stanka je dobila hudo veliko medijske pojavnosti, kar jim v času pred referendum pride zelo zelo prav.

Seveda ni nihče omenil zakaj je do tega prišlo. Da je Andrej Šircelj kriv za vse skupaj in da mogoče, kljub vsem topovom, ki so jih uporabili v SDSu včeraj, da preusmerijo pozornost, se mogoče dejansko začne odkrivati stvari povezane z DUTB, ki v določenih trenutkih stranki pridejo zelo prav. Vendar javnost je dobila porcijo zelo dobro odmerjenih informacij s strani SDS in tako je tudi resnična zgodba šla mimo.

Seveda so se SDS vojščaki spomnili na zaroto iz Murgelj, UDBE in vseh ostalih elementov, ki jim vedno znova pridejo prav in ki so krivi za vse, kar se zgodi njim.

No. Uradni odzivi so bili drugačni:
Policija, ki je danes v okviru nadaljevanj oktobrskih preiskav na DUTB izvajala preiskave tudi na sedežu stranke SDS in v prostorih DZ, poudarja, da na sedežu SDS nikakor niso hoteli zaseči strežnika, pač pa pridobiti konkretne podatke o konkretni osebi, ki je osumljena kaznivega dejanja. Gre za poslanca SDS Andreja Širclja. (vir)

Da razumemo, kako nekateri razumejo stvari. Ja. Očitno imajo nekateri probleme z razumevanjem.