Moje ime je Roni. V nedeljo bom oddal glas ZA

roni_pejt_volt
foto: Aljoša Rebolj

Zadnje čase je bilo veliko mojih zapisov posvečenih nedeljskemu referendumu, kjer bo večina odločala o manjšini. Kampanja je bila vse prej kot lepa in primerna. Predvsem pa se je v tej kampanji pokazalo, kako zelo se da manipulirati z javnostmi, predvsem pa, kako zavajanje, podtikanje in laži lahko pripomorejo k sejanju strahu, ki ga je posledično nemogoče spremeniti.

“Argumenti” tistih proti so bili brez osnove. Kot smo že leta in leta navajeni. Njihovi razlogi proti so bili zgolj manipulacija, predvsem pa poskus oddaljitve celotne debate od dejanskih vzrokov za referendum. V samo kampanjo so vključili otroke, ker drugega “argumenta” niso mogli najti. Namesto, da bi karkoli argumentirali, pa so našli par primerov iz sveta, na katere so polagali celotno upanje. Nekateri so jim celo verjeli.

Živimo v letu 2015. To, da je otrok brezmadežno spočet in vse ostalo, kar je učila cerkev dolga leta in kar so ljudje verjeli in nekateri še vedno verjamejo, se je v času znanosti spremenilo. Ampak še vedno se bodo opirali na arhaične stvari. Nekateri na Freuda, drugi na Papeža, tretji na nekaj, kar so nekje slišali ali prebrali.

Še enkrat ponavljam. Živimo v letu 2015. Svet se spreminja. Ni več ploščat in ljudi več ne zažigajo. Ljudje se svobodno odločajo o tem, s kom bodo živeli in v kakšni skupnosti bodo živeli. In kdo smo mi, da bomo odločali o posameznikih in njihovem življenju? Se postavljamo v vlogo boga? Se postavljamo v vlogo tistega, v kar nekateri verujejo? Očitno!

Jutri bom šel na referendum. In obkrožil bom ZA. Ker želim živeti v državi, kjer imamo ljudje enake pravice in enake možnosti.

  • samo za razmislek. Vsi, ki ste PROTI. Kaj se bo zgodilo, ko bo vaša hči prišla domov s svojo partnerko, ali sin s svojim partnerjem? Se ji/mu boste odpovedali? Kdo smo mi, da lahko sodimo o tem, v koga se lahko kdo zaljubi in čuti do njega? Si res drznemo vzeti pravico v svoje roke in odločati o ljubezni? Ali ji moramo zgolj dati možnost?
  • 3.500.000 eurov, koliko stane referendum, bi lahko porabili precej bolj smotrno. Preko 9000 otrok bi lahko dobilo botrstvo za celo leto.
  • glede na to, da se RKC vtika v vse stvari, kljub temu, da ni med organizatorji referendumske kampanje – zakaj nimamo referenduma o tem, da se RKC po novem financira sama in da plačuje davke / obvezne davčne blagajne tudi v cerkvah. Če želijo enakopravnost, naj jo dobijo, mar ne?
  1. Lep si. Požvižgamo se na tvoje javno afnanje in telenoveljenje. :)

Komentarji so zaprti.