Pop’s Place Burger Bar je lokal, ki so ga odprli v začetku decembra. Njihove burgerje sem preizkusil že na Pivo&Burger festu, prav tako pa tudi na njihovi otvoritvi. Ker je težko oceniti burger na podlagi tega, kar dobiš na množični prireditvi, ali ob otvoritvi, je bil ta obisk namenjen testiranju njihovega burgerja.

Kot vedno, sem tudi tokrat izbral medim rare pečen burger z imenom The Boss, ki je sestavljen iz 100% domače govedine, čebulne marmelade, sira Stiltona, z dodatkom tartufov (ki jih sicer ne maram, ampak tokrat nisem opazil tega) in maslene bombetke. Cena burgerja The Boss je 8,90 EUR! In s tem se uvršča Pop’s Place med dražje burgerje v Ljubljani.

Lokal je zanimiv. Velika skupinska miza, kje ješ hrano z vsemi drugimi obiskovalci, predvsem pa hitra in prijazna postrežba. Glede na to, da sem že jedel njihove burgerje, so bila moja pričakovanja visoka. Mogoče previsoka.

Ko sem dobil burger in sem s strastjo zagrizel vanj, me je pogled gospe, ki je sedela na drugi strani mize opomnil, da sem tudi z mimiko obraza pokazal svoje razočaranje nad burgerjem. Kasneje je gospa to tudi omenila in mi razložila, da je sama pričakovala veliko več od samega burgerja, ki je tako opevan v vseh medijih.

Po vrsti. Meso ni bilo medium rare. Bilo je precej preveč pečeno za to. Čebulne marmelade se ni čutilo niti malo, se je pa močno čutil okus tartufa, ki pa je ubil celoten okus mesa. Ampak to očitno mora biti tako. Kljub temu, da bi rajši čutil okus mesa. Maslena bombetka je bila super in jo lahko pohvalim, ampak celoten burger na krožniku ni odražal tega, kar sem pričakoval. Burgerji, ki sem jih jedel na otvoritvi lokala so bili precej boljši.

Škoda, ker sem bil razočaran, predvsem pa sem se strinjal z gospo na drugi strani mize, ki je dejala, da so burgerji precenjeni v Ljubljani in da so cene, ki jih postavljajo lastniki šle že čez vse meje.

Burgerji so očitno precej zanimiva stvar, poleg tega, da so sedaj najbolj trendi hrana, pa jih je tudi težko pripravljati tako, da so konstantno enaki. Namreč sedaj opažam, da se precej spreminja kvaliteta burgerjev od obiska do obiska. Kar je slabo in kar se ne bi smelo dogajati. Pri burgerjih si namreč želim konstante – da bi vedno dobil enakega, ne pa da bi vedno znova bil presenečen nad tem, kako je vse drugače.