Aleš Primc, vodja koalicije Za otroke gre, sicer pa znan po tem, da je vodil zbore pred sodiščem, se je po zmagi na referendumu odločil, da bo ustanovil politično stranko. Za vse tiste, ki ste dejansko verjeli, da gre pri njemu za plemenite namene, predvsem pa, da si dejansko želi pomagati otrok je napočil čas streznitve in čas krute realnosti. Ni šlo za otroke, šlo je za njegovo tlakovanje poti v politiko / za ceno enega referenduma je stestiral voljo ljudstva in se potem odločil, da je čas, da se on pojavi na političnem parketu.

V Sloveniji karte padejo zelo hitro. Ampak to, da si Aleš Primc želi v politiko, pa me je vseeno malce presenetilo. Glede na njegovo vztrajno ponavljanje, da gre za otroke, si nisem mislil, da je šel za preko 9100 botrstvev za celo leto testirati voljo ljudstva. Voljo ljudstva do tega, če si ga želi v politiki. In ker je referendum padel, je takoj naslednji dan marsikoga presenetil s svojo željo po vstopu v politiko.

Ja, Janez Janša definitivno potrebuje pomoč na desnici. In Aleš Primc bo odvzel del glasov NSi, kajti za marsikoga so oni vseeno premalo “radikalni”. S prihodom Primca v politiko se bodo porazdelili glasovi NSi in ta stranka bo zaradi Primca, ki ga je podpirala izgubila del svojega volilnega telesa. Kar za NSi ne pomeni nič dobrega.

Smešno je, kako je včeraj Aleš Primc na POP Tvju izjavil: “Jaz si politične kariere ne želim”, vendar nadaljeval, da mora urediti državo.

Kaj torej lahko pričakujemo od Aleša Primca in SDS?

  • predčasne volitve, ki se bodo morale zgoditi precej kmalu, saj se je v naslednjem letu izbirajo novi ustavni sodniki (in SDS si želi imeti svoje ustavne sodnike, kajne)
  • referendume o splavu in referendum o obveznem pouku verouka v osnovnih šolah

Na to tvoje bi jaz stavil, če bi obstajale stavnice za politike. Dokaj realno, pri enem dobi Janez, pri drugem dobi Aleš. Levico bi moral ta vstop Primca strezniti in morala bi začeti vleči rošade, ampak se raje ukvarjajo sami s seboj, kot pa da bi se ukvarjali s Slovenijo in njenimi državljani.

Ne, nič dobrega se nam ne piše s tem, ko bo Aleš Primc vstopil v politiko!