Aleš Primc bo ustanovil politično stranko / kdaj bodo predčasne volitve?

Aleš Primc, vodja koalicije Za otroke gre, sicer pa znan po tem, da je vodil zbore pred sodiščem, se je po zmagi na referendumu odločil, da bo ustanovil politično stranko. Za vse tiste, ki ste dejansko verjeli, da gre pri njemu za plemenite namene, predvsem pa, da si dejansko želi pomagati otrok je napočil čas streznitve in čas krute realnosti. Ni šlo za otroke, šlo je za njegovo tlakovanje poti v politiko / za ceno enega referenduma je stestiral voljo ljudstva in se potem odločil, da je čas, da se on pojavi na političnem parketu.

V Sloveniji karte padejo zelo hitro. Ampak to, da si Aleš Primc želi v politiko, pa me je vseeno malce presenetilo. Glede na njegovo vztrajno ponavljanje, da gre za otroke, si nisem mislil, da je šel za preko 9100 botrstvev za celo leto testirati voljo ljudstva. Voljo ljudstva do tega, če si ga želi v politiki. In ker je referendum padel, je takoj naslednji dan marsikoga presenetil s svojo željo po vstopu v politiko.

Ja, Janez Janša definitivno potrebuje pomoč na desnici. In Aleš Primc bo odvzel del glasov NSi, kajti za marsikoga so oni vseeno premalo “radikalni”. S prihodom Primca v politiko se bodo porazdelili glasovi NSi in ta stranka bo zaradi Primca, ki ga je podpirala izgubila del svojega volilnega telesa. Kar za NSi ne pomeni nič dobrega.

Smešno je, kako je včeraj Aleš Primc na POP Tvju izjavil: “Jaz si politične kariere ne želim”, vendar nadaljeval, da mora urediti državo.

Kaj torej lahko pričakujemo od Aleša Primca in SDS?

 • predčasne volitve, ki se bodo morale zgoditi precej kmalu, saj se je v naslednjem letu izbirajo novi ustavni sodniki (in SDS si želi imeti svoje ustavne sodnike, kajne)
 • referendume o splavu in referendum o obveznem pouku verouka v osnovnih šolah

Na to tvoje bi jaz stavil, če bi obstajale stavnice za politike. Dokaj realno, pri enem dobi Janez, pri drugem dobi Aleš. Levico bi moral ta vstop Primca strezniti in morala bi začeti vleči rošade, ampak se raje ukvarjajo sami s seboj, kot pa da bi se ukvarjali s Slovenijo in njenimi državljani.

Ne, nič dobrega se nam ne piše s tem, ko bo Aleš Primc vstopil v politiko!

 1. Bog nam pomagaj, če pridejo v parlament osebe, ki so sodelovale na soočenjih.

  1. Miha, v tem primeru nam ne pomaga ne Bog in ne bog, oba se bosta bridko zjokala najprej nad svojo usodo.

   In tako kot Roniju, je bila moja prva misel, potem ko se je oglasil “sladkobesedni” Aleš Primc: “Ne, ni šlo za otroke, šlo je za Aleša Primca in njegovo samopodobo.”

   Zanimivo je tudi dejstvo, da je ta mali državni uradnik naenkrat v času referendumske kampanje postal eden od šefov na nova24tv.si. Pa naj to pomeni kar hoče!

   1. Hja… strinjam se glede tega, da bi si SDS poleg NSi želela še kako bolj “kredibilno” stranko. Ker oni rabijo NSi, ki ima vseeno svoj krščanski krog volivcev, ki pa ni Primc. Je pa vprašanje glede Primca. Če bo dal JJ blagoslov, potem gre definitivno v politiko in je zakaj sigurno en širši plan(če ne in bo še vedno šel v politiko se bo tudi zelo hitro vrnil v birokracijo – bohnedaj da bi se skregal z JJ, bo hitro po virantovo ali brejčevo lustriran). Ker meni se vseeno zdi, da Primc nagovarja podoben krog volivcev kot SDS, mogoče malenkost manj desno. Mogoče bi on lahko bil “virant”, ki bi pobiral glasove na sredini. Vglavnem, ne bomo vedeli do naslednji volitev.

    Ne verjamem pa, da bi se JJ spuščal v referendum za odpravo splava in verouk. Ima le interese popolnoma drugje in se ne bo spuščal v take minorne zadeve. On bi šel v kompletno oblast, ala Orban in ko bi bilo vse pod kontrolo bi npr. šele v drugem mandatu šel spreminjat take stvari. Tudi če bi ta zakon bil sedaj potrjen ga po moje JJ ne bi šel spreminjat (Primc ga bi seveda hotel in je samo odvisno kak minister bi bil Primc v naslednji JJ vladi), saj se zaveda, da bi tako izpadel kot nekdo ki jemlje pravice.

 2. Do predčasnih volitev lahko pride samo, če razpade vladajoča koalicija. Dvomim, da se bo to zgodilo, ker nobeni od strank, ki jo sestavljajo, ne bi koristilo. Če kaj, lahko počakajo še nekaj časa, da spremenijo sestavo ustavnega sodišča in da pripravijo kakšno novo politično presenečenje, novo stranko ali kakšno novo osebnost, s katero pridobivali podporo.

 3. Preštevanje lahko prinese vsaj dvoje, Primc je nadomestek Viranta, kar težko verjamem, ker je Primc daleč od Viranta. Kot drugo pa Primc lahko sesuje NSI, kar se mi nekako zdi bolj verjetno, vsaj nek plan iz ozadja. Janša itak vedno štarta in hoče le absolutno oblast, on in nihče drug, okrog pa samo podložniki. Do volitev je še daleč, presenečenj pa bo še veliko. :)

Komentarji so zaprti.