Zgodovina se ponavlja. NPU je prisluškovala Zoranu Jankoviču. Informacije so po “nekem čudežu” prišle v javnost in sedaj je Bojan Požar objavil tudi ime farmacevtke, o kateri se je ugibalo par dni. No, definitivno ne gre za čudež, da je prišlo ime zaposlene v Lekarni Ljubljana v javnost, saj je takšen način zelo prozoren in predvidljiv. Če želiš nekoga “uničiti”, potem so v Sloveniji očitno dovoljena vsa sredstva, tudi to, da zaradi tega uničiš življenje nekoga drugega.

Leto nazaj je ravnatelj storil samomor. Slovenija se je zgražala nad mediji, ki so objavili njegovo ime in priimek. Ampak narod je želel to, so trdili mediji. O tem, da so bili mediji posredno krivi za njegovo smrt, zaradi vsega pritiska, ni bilo več pomembno. Čas je šel naprej.

Zoran Jankovič je definitivno človek, ki je namazan z vsemi “mažami”. Zato mu uspeva. Kakšne so njegove metode poslovanja vedo tisti, ki so imeli opravka z njim. Vendar je smešno, da kljub temu, da mu vsak mesec pripišejo kakšno novo afero, vse vedno ostane zgolj pri insinuacijah. Jaz sem bil prepričan, da si v Sloveniji nedolžen, dokler ti ni dokazana krivda. Vendar očitno temu ni tako. Nekaterim zastarajo primeri, druge reši ustavno sodišče, tretji primeri sploh ne doživijo svojega epiloga na sodišču. Enakost, pa te fore, kajne?

  • kako lahko pridejo prisluhi NPU v javnost? Kdo je imel dostop do njih in kdo jih je plasiral naprej? Komu pridejo prav?
  • kako se lahko ime osebe iz Lekarne Ljubljana pojavi v javnosti? Kdo ga je izdal?
  • kako lahko Bojan Požar objavi ime in njeno sliko, ki jo je našel na spletu? Bo za to odgovarjal?

V Sloveniji je pomembno, da objaviš informacijo prvi. Da narediš škodo in če se karkoli kasneje zgodi, razložiš, da je bilo v interesu javnosti. Če se kasneje na sodišču dokaže, da nič od tega ni bilo res, pač ne odgovarjaš. Niti ne odgovarja nihče na NPU, ali kjerkoli drugje. Vse skupaj je zelo preprosto – za uničenje so dovoljena vsa sredstva. In ljudje so zgolj kolateralne žrtve.

Ime zaposlene v Lekarni Ljubljana se je pojavilo v javnosti. Škoda je narejena. Tudi to, da je to objavil Bojan Požar veliko pove o samem namenu diskreditacije, predvsem pa načinu, kako potekajo te stvari v Sloveniji. Sam se ne strinjam s takšnim načinom, predvsem pa ne s tem, da lahko “novinar” uniči posameznika / ne, ona ni medijska, javna, ali karkoli drugega oseba. In če je to novinarstvo, potem nekaj zelo smrdi v tem, včasih spoštovanem poklicu.

Sedaj bodo informacijo o imenu in priimku osebe iz Lekarne Ljubljana objavile še Slovenske Novice in par ostalih medijev in potem se bo začel pogrom nad njo. Upam, da se zgodba iz Maribora ne bo ponovila. Upam pa tudi, da bodo za to pristojno organi našli žvižgača, ki takšne informacije spravi do Bojana Požarja.