O Projektu Burger, ki ima svoj prostor pri Kavarni Bazen Kranj, sem slišal že večkrat. Tudi o njihovih burgerjih sem slišal precej pozitivne zgodbe. Večkrat so me sami vabili, vendar nikoli nisem našel časa za obisk. Lep sončen dan je bil kot nalašč, da se spravim v avto in odpeljem do Kranja in preizkusim njihov burger.
Bazen Kranj ni težko najti in lokal, kjer so zvečer koncerti, čez dan pa pridejo na vrsto ljubitelji burgerjev je bil kljub temu, da je bila ura 13. precej poln.
Kot vedno, sem izbral osnovno varianto burgerja / Mr. Cheeznot, ki ga sestavljajo brioš, govedina, cheddar ledenka, paradižnik, kumare, sladka čebula in PB omakca. Kot vedno, sem naročil medium rare zapečeno meso. Cena Mr. Cheeznot Burgerja in krompirčka je 4,90 EUR.
- Dishi Burger
- 7 Burger Kamnik
- Pivnica Union in njihov hamburger (pleskavica)
- Aperitivo As – As burger
- TaBar – TaBurger
- Izložba burger
- Sorbara Steakhouse burger
- Kavarna Tiskarna – Tiskarna burger
- Repete burger – #topshit burger
- Tokyo Piknik – Gourmet burger
- Katrca Beer burger
- Lečnik burger / eko Burger&Beer / Ravne na Koroškem
- Spirit Bar & Kitchen in njihov XL Burger
- Makalonca Bar&Burger / Petrusov burger
- Restavracija Kralj Žara / Holly Cow Burger
- Dežela okusov / deželni burger z domačim krompirčkom
- Lars&Sven Burgers / Lars burger
- Rock & Brgr / Rock Brgr classic
- Old Wild West / Cow Burger / Trst Miramare
- Tabay Brothers / burger American classic star
- Restavracija Majmun / Normal burger
- Pop’s Place Burger Bar / The Boss burger
Burger, ki sem ga dobil na mizo je izgledal mamljivo. Bun je bil lepe oblike in barve, edino, kar me je zmotilo je, da je bilo precej cheddar sira na samem mesu in je vse skupaj izgledalo precej plastično.
- facebook / https://www.facebook.com/projektburger.si/
Prvi ugriz v burger je bil pozitivno presenečenje. Dobri okusi, vendar malce preveč slano vse skupaj. Sam sem za to krivil cheddar sir. Čebula in kumarice so se odlično povezale in dale pikico na i burgerju. Na žalost je bilo meso preveč zapečeno, na kar sem kasneje tudi opozoril fanta, ki pripravljata burgerje. Priznala sta, da sta verjetno pustila mesto ene 20 sekund predolgo in je medium rare šel mimo.
Glede na to, da to eden prvih burgerjev, ki sem jih pojedel na Gorenjskem, sem pozitivno presenečen nad njim. Tako nad ceno, kot tudi nad kvaliteto. Predvsem pa sem vesel ob ugotovitvi, da burgerji niso popularni samo v Ljubljani, ampak se ta “burgermanija” širi naokoli po Sloveniji. In tako se mi odpirajo nove možnosti testiranja burgerjev po Sloveniji.
bun = štručka
Nikakor, kvečjemu bombetka.
PB