Zagreb, najlepše okrašeno mesto. Prav tako pa je Zagreb v zadnjem letu postal tudi mesto, ki ima veliko burgerjev. Ko sem pred dnevi našel članek 25 najboljih mjesta za hamburger, je bila odločitev preprosta. Prijetno s koristnim / ogled Zagreba in njhovih “lučk” in testiranje po mnenju bralcev Večernji.hr najboljšega burgerja v Zagrebu – Yellow Submarine na Frankopanski ulici, par sto metrov stran od Trga Bana Jelačiča.

Glede na to, da imam kriterije za dober burger postavljene že precej visoko, so bila tudi pričakovanja visoka. Kljub temu, da je bil praznik na Hrvaškem in so bile trgovine zaprte, so bile ulice polne ljudi. Parkirišče je bilo težko najti, vendar kjer je volja, je tudi pot.

Za testiranje sem izbral njihov osnovni burger / New original burger, ki stane 32 kun (4,20 EUR), kot vedno medium rare, čeprav me je prijazna natakarica čudno pogledala in mi razložila, da so pri njih vsi burgerji pečeni medium. No, sam sem zahteval medium!

Sam lokal je urejen zelo zanimivo. Ta slog je v zadnjem času prisoten povsod in nekako gre skupaj s kulturo burgerjev. Ja, očitno lahko že govorimo o fenomenu burgerjev in “fast fooda”, ki spreminja ustavljene navade, ki smo jih do sedaj imeli. Glede na to, da je bil burger sestavljen povsem standardno / paradižnik, kumarice, omakca, solata in čebula, je bila tudi postrežba temu primerna – na leseni deski, kar je tudi eden izmed trendov.

No, krompirček, ki sem ga naročil zraven je bil porazen / očitno so ga spekli že pred menoj in je čakal, da ga bo nekdo pojedel. Temu primerno je bil mehak, predvsem pa sestavljen iz drobnih koščkov. Krompir je bil razočaranje.

Burger? Bun je bil odličen. Tako na pogled, kot tudi zelo okusen. Ko sem prvič ugriznil vanj, je iz burgerja steklo / bil sem vesel, ker sem bil prepričan, da je meso dejansko pečeno medium rare, vendar je bilo to, kar je steklo iz njega zgolj omaka. Meso je bilo preveč pečeno, vendar je bilo okusno. Pozna se, da pečejo burgerje na ognju in da dobijo “smoke” okus, kar mi je bilo od nekdaj všeč.

Ostale sestavine burgerja so odlično izbrane in se zelo dobro povezujejo med seboj. Kljub čebuli, mi je bil burger zelo dober, vendar malce pod pričakovanji. Očitno je res težko dobiti meso točno tako, kot si ga naročil. In če primerjam burgerje v Sloveniji, jih je veliko precej boljših, kot je sicer ta v Yellow Submarine.

Ko sem se sprehajal po ulicah Zagreba, sem odkril še par “placov”, ki jih bom v bližnji prihodnosti obiskal, ampak definitivno so domači burgerji precej boljši..

yellow_submarine_zagreb_001