Kletvice. Obožujem jih. Vendar jih veliko premalo uporabljam. V letu 2016 bom definitivno pogosteje uporabil besedo fuck in vse njene izpeljanke / fak, faking,.. V tem trenutku je verjetno kdo pomislil, da se mi je odfukalo in da so to neumnosti. Pa temu ni tako.

  • ob izgovorjavi besede fuck deluje 72 mišic. Kar ni malo, kajne? Pomislite, kdaj ste nazadnje toliko telovadili?
  • ljudje, ki preklinjajo so bolj samozavesti in manj pod stresom (vir), kar je potrdila raziskava Keele University / jeap zanimiva raziskava
  • beseda fuck je stara beseda (vir). Pojavlja se že okoli leta 1230, vendar se bolj resno uporablja okoli leta 1500
  • besedo fuck se uporablja tudi v politiki: Fuck your parliament and your constitution. America is an elephant. Cyprus is a flea. Greece is a flea. If these two fellows continue itching the elephant they may just get whacked by the elephant’s trunk, whacked good (Lyndon B. Johnson)
  • beseda fuck oz. fcuk je leta 1997 dobila svojo pojavnost tudi v oblačilih (French Connection United Kingdom)

Beseda fuck in njene izpeljanke se vsakodnevno uporabljajo. Ponavadi se uporabljajo v napačni konotaciji / ko si jezen, ko pizdiš nad vozniki, ki ne znajo voziti po avtocesti, ko čakaš v vrsti v trgovini, ker se vsi odločijo da bodo šli na “hitre” blagajne, ko ti nekaj ne gre od rok.. Ponavadi besedo fuck uporabljamo, da izrazimo svojo jezo.

Kaj pa če bi besedo fuck raje uporabili, ko smo nad nečim navdušeni, ali zadovoljni / fakin noro dobro je bilo. Ali pa / fak, kolk si ti huda. Namesto da besedo fuck uporabljamo v negativni konotaciji, jo zaspinamo v pozitivnost. Predvsem pa z njo poudarjamo res dober občutek.

Ali bo to delovalo? Ali bomo v parlamentu slišali poslanca SDS, ki bo izjavil / fak no, jaz se strinjam s predlogom SMC.. Ne vem in me ne zanima. V bistvu lahko vsak zase preveri in preizkusi uporabo te besede. Mogoče bo kdo odkril, da mu uporaba te besede pomaga, nekdo drug se bo pa znašel v čudni situaciji, ko bo uporabil besedo fuck v napačni situaciji.

Do takrat pa. Fakin vesel sem, da si prebral tale fak in da si ob tem pomislil, da bi mogoče tudi ti bolj pogosto uporabil besedo fak in se vsakič ob njej tudi nasmejal. Naj bo leto 2016 fakastično!

Lily Allen – Fuck You

fuck