Zaradi manipulacij in zastraševanj. Zelo preprosto, kajne? Dovolj je že bežen pogled na naslove, ki jih objavljajo na svojem spletnem mestu in dejanski razlog je jasen. Njihov slogan / prvi v službi resnice je povsem zavajajoč in nima nobene veze z vsebinami, ki jih objavljajo. Laž povzroča strah, bi bil bolj smiseln slogan in jim ga podarim, če želijo.

Kakšni so torej naslovi, ki jih objavljajo na svojem portalu in so zavajanje in manipulacije:

  • Pričevanje: Ne le v Nemčiji, tudi po Sloveniji migranti že preganjajo ženske
  • V Sloveniji migranti izginjajo, v Nemčiji že več kot milijon prosilcev za azil
  • [VIDEO] Multikulti nasilje: Samo mimo je šla, pa jih je dobila ‘direkt’ v obraz

Vsak dan je kup člankov, ki nimajo z realnostjo nobene veze. So pa zelo brani in predvsem zelo komentirani. Kako pač ne, ko pa v njih “novinarji” prikažejo vse, kar se ne dogaja in vse, kar je potrebno, da ljudi ki to berejo postane strah. Seveda potem te zgodbe delije na različnih komunikacijskih kanalih in se ustvarji množična psihoza. Vse za to, da so ljudje bolj prestrašeni, saj je edini dober narod prestrašen narod.

Obregnil se bom ob zadnji naslov / [VIDEO] Multikulti nasilje: Samo mimo je šla, pa jih je dobila ‘direkt’ v obraz, kjer “novinar”, ki se podpisuje z V.V.,  zapiše (vir):

Kruta realnost na francoskih ulicah. Nič hudega sluteče mimoidoče dekle poskuša zaobiti temnopoltega fanta, ko jo ta naenkrat z vso silo udari v obraz. Kot da to še ni dovolj, priteče še drugi, ki jo od zadaj lopne po hrbtu in zbije na tla. Prisotni pa v šoku.

V zadnjih dneh so dogodki v Nemčiji pretresli Evropo, očitno pa niti ženske v Sloveniji niso več varne. Po množičnih spolnih napadih v Kölnu, Zürichu, Salzburgu in Helsinkih smo lahko zdaj priča nadlegovanju migrantov tudi v naši državi.

Seveda pozabi omeniti, da je ta posnetek nastal že pred leti (leta 2013), v času, ko je bila popularna igra Knockout game, katere namen je bil, da zbiješ na ulici človeka na tla. Začela se je v Ameriki in sega v leto 1992. Nima nobene povezave z migranti, ali multikulti nasiljem.

Dejstva pač niso pomembna. Pomembno je, da oni plasirajo laži in napačne informacije v javnost, ki v letu 2016 nima časa in znanja, da bi jih preverila. Ker je tako težko preveriti vsako informacijo, ki jo objavijo mediji, kajne?

In potem se ljudje, ki živimo v Sloveniji sprašujemo, zakaj smo tako v riti in zakaj je vsako leto slabše? Odgovori so povsem preprosto. Ko bodo ljudje začeli ignorirati medije in se dejansko ukvarjati s svojimi življenji, predvsem pa ko bodo skeptični do informacij, ki jih mediji objavljajo, takrat bomo storili korak naprej. Dokler pa bo večina verjela vsemu, kar je objavljeno na internetu in prikazano na televiziji, pa ni upanja, da se karkoli v Sloveniji spremeni.

V bistvu me je strah ljudi, ki si ne vzamejo par sekund, da preverijo informacije, preden jih delijo z drugimi in so povsem zgroženi, kaj vse se dogaja v svetu in Sloveniji. Ja, mediji znajo zelo dobro manipulirati svoje občestvo, še posebej režimski mediji.