4 kids and us je blagovna znamka naravne kozmetike iz Radeč. Kreme in vsi ostali izdelki so brez umetnih emulgatorjev in sintetičnih konzervansov (brez parabenov, sintetičnih parfumov, aldehidov, formaldehidov in ftalatov).  Že samo ime blagovne znamke 4 kids and us je zanimivo / lastnika blagovne znamke imata štiri otroke in njuni izdelki niso zgolj in samo namenjeni otrokom.

Pred časom sem imel srečo, da sem ju obiskal v njuni prodajalni v Radečah in se pogovarjal o njunih izdelkih. Sem moški, ki zelo zelo redko uporablja kremo za obraz. Verjetno nisem edini, ki ne razume fascinacije nad različnimi kremami, ki jih ženske uporabljajo vsako jutro in zvečer. Vedno sem imel odklonilen pogled na to / namreč v kremah je precej umetnih sestavin, ki lahko zelo različno reagirajo ob dotiku s kožo. Da tega, kako so kreme testirane niti ne omenjam.

Ko sem videl proces izdelovanja kreme iz naravnih in organskih sestavin, sem se odločil, da bom preizkusil kremo, ki jo je Jure naredil ekstra zame / z malce več vonja limonske trave, ki mi je zelo všeč.

Pozimi se mi na določenem delu kože nad ustnico pojavi suha koža in prav tako tudi na eni obrvi. Zakaj? Pojma nimam. Nisem šel k zdravniku, ampak sem vedno to povezoval s suhim zrakom, ki je pozimi ob toplih radijatorjih povsod prisoten.

Ker sem dobil kremo, ki je bila naravna, sem se odločil, da jo preizkusim. Navdušen. Namreč po parih dneh uporabe je suha koža izginila. Seveda obstaja možnost, da bi se taisto zgodilo, če bi uporabljal Niveo, ali pa Soleo, vendar tega očitno ne bom vedel. Zase sem našel kremo, ki mi prijetno diši, ni preveč mastna in se po njej ne svetim kot velikonočno jajce, predvsem pa je učinkovita. In to mi je povsem dovolj.

3 Responses to 4 kids and us / naravna kozmetika

  1. Anonimno pravi:

    Skoraj celnoten članek: Your logical fallacy is appeal to nature

  2. Jure pravi:

    Se zavedas koliko preplacas te njihove BIO zadeve? Ko sem videl cene, me je kar zmrazilo. Drugace pa glede umetnih snovi… Kolega, ki je pravkar zakljucil studij medicine, mi je povedal, da so cloveska telesa neverjetno prilagodljiva. Samo zato, ker nam danes nekaj skodi, ne pomeni nic groznega, saj se bodo telesa v par tisoc letih tako prilagodila, da jim ta zadeva vec ne bo skodljiva. Konkreten primer je recimo velik vnos soli, ki ga trenutno imamo. Trenutno taksne kolicine soli nasa telesa niso sposobna izlociti, zaradi cesar imamo povisan krvni pritisk. V nekaj tisoc letih, bo taksna kolicina soli za nasa telesa popolnoma sprejemljiva. :)

  3. marusa pravi:

    Vprašanje koliko na koncu šteje embalaža in vonj. Priznani dermatologi pravijo, da vse, kar potrebujemo je samo krema za sončenje. Drugače naj bi koža sama zase poskrbela.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.