Zgodba z dodatki za pripravljenost in vpletenim ministrom Mramorjem dosega svoje vrhunce. Ker je škoda velika, so se v zgodbo vmešali že različni ljudje. Dr. Svetlik, kot rektor Univerze v Ljubljani je poslal elektronsko sporočilo, kjer poskuša sanirati škodo. Vendar so zaposleni na Univerzi pripravili apel vodstvu, ki ima že precej podpisov.

Seveda celotna zgodba ni mogla iti mimo Bojana Požarja, ki pa se je odločil za spin. Kot je v navadi in kot je v preteklosti storil že velikokrat, se je tudi tokrat odločil, da je za vse skupaj itak kriv Gregor Golobič. V članku Faksimile. Oglasil se je rektor Svetlik. Pisal celo študentom, češ, pustite Mramorja na miru! je objavil tekst / minister v času, ko je Mramor začel uveljavljati dodatke, nihče drug kot – Gregor Golobič.

Gre za tipičen Požarjev spin, ki je namenjen reševanju nekoga drugega. Kako se prenese teža dejanja iz ene osebe na drugo in če se pri tem uporabi “ozloveščeni” Gregor Golobič, potem je pol dela že opravljenega. Namreč v celotni zgodi se rešuje tudi koža Metke Tekavčič, ki jo v tem primeru Bojan Požar brani in jo rešuje. Da bi Bojan še bolj zaspinal vse skupaj, je tudi objavil tvit s to informacijo:

Ki je doživel zelo dober odziv na desnici, kot je bilo pričakovati, vendar situacija ni tako preprosta, kot mogoče deluje na prvi pogled. Mediji je niso pobrali, vsaj zaenkrat še ne, saj te situacije ne more rešiti niti prenašanje krivde na Gregorja Golobiča, še bolj pa v oči bode dejstvo, da je Bojan Požar dejansko lagal.

Namreč, dodatke so izplačevali od avgusta 2008, ko Gregor Golobič še ni bil minister, niti še ni bila formirana nova vlada. Takratna ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije je bila Mojca Kucler Dolinar (imenovana 1. oktobra 2007 – razrešena 7. novembra 2008). Gregor Golobič pa je svoj mandat nastopil 24. novembra 2008.

Ampak v Sloveniji je precej lahko preusmeriti pozornost iz določenih ljudi, ki so dejanski odgovorni za situacijo na druge, ki pa so od nekdaj črne ovce in ki pridejo prav ob vsaki aferi, ki se zgodi. In v tem primeru se je še enkrat pokazalo s kakšnimi metodami operira Bojan Požar in da je njegovo pisanje potrebno vzeti vedno z veliko rezerve, predvsem pa preveriti stvari, ki jih sam zapiše.