Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve. / Miro Cerar

Miro Cerar / Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve. To je nova prihodnost Slovenije. Letak s tekstom: Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve, je imel danes Miro Cerar na tiskovni konferenci potem, ko mu je minister Dušan Mramor ponudil svoj odstop zaradi izplačevanja dodatka za pripravljenost. Vlada Mira Cerarja naj bi bila etična vlada. Vendar ta vlada nima niti e-ja od etike!

Namesto tega, da bi Miro Cerar sprejel odstop ministra Mramorja, se je na tiskovni konferenci pojavil s čudovitim napisom, ki je podobna zgodba, kot je bil semafor za Boruta Pahorja. No, Miro Cerar je šel s svojim “pildkom” še korak dlje. Očitno so mu svetovalci predlagali ta tekst, ki pa je doživel na Twitterju vse prej kot pozitivne odzive.

Vprašanje, kaj naj bi ta “pildek” pomenil je razložila Tina Štrafela – svetovalka predsednika Vlade RS za odnose z javnostmi. Tole je njen odgovor.

Če je ta napis naša prihodnost, potem nočem takšne prihodnosti. Želim pa si etično vlado, ki bo delovala v korist državljanov. Ki ne bo stvari, ki se dogajajo spravljala pod preprogo. Ki bo spoštovala vse državljane in nas ne bo delila.

Ravno ta vlada naj bi bila etična. Novi obrazi v politiki. Ne. Ta vlada je, skozi prizmo opazovalca vse prej kot to. Dejstvo je, da se tej vladi dogajajo stvari, ki niso prav in ki bi jih javnost morala obsoditi. Ne govorim o “gotofje” protestih, ampak ta vlada je bolj absolutistična, kot je bila vlada Janeza Janše – in ja, če to napišem jaz, ki sem povsem na drugi strani, kot je JJ, potem je nekaj hudo narobe v tej naši deželi.

In ko napis Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve. postane naša prihodnost, si ne želim več takšne prihodnosti. Predvsem pa si ne želim več takšne vlade! Ali je res tako težko najti v Sloveniji ljudi, ki nimajo kupa sranja na svoji preteklosti?

Komentarji so zaprti.