Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve. / Miro Cerar – poteza o kateri danes govori cela Slovenija. No, tudi včeraj je bilo že precej debat na to temo. Smešno pri vsem tem je, da so ljudje očitno v istem trenutku pozabili, da se je v tem primeru šlo za ponujen odstop ministra Mramorja.

Z drugimi besedami / kako lahko galantno rešiš situacijo in preusmeriš pozornost celotne javnosti iz problema, ki ni tako majhen in se dotika poleg ministra Mramorja tudi ministrice Makovec Brenčič in ohraniš celo kožo? Vpelješ pildek s parolo Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve in celotna Slovenija se zgraža ob tem dejstvu.

Nihče več se ne zgraža od dejanju Mramorja, predvsem pa se niti ne spomni več njegovega jamranja, pred parimi dnevi, da bo vrnil preko 3000 eurov in še to v obrokih, ker ima obveznosti. No, včeraj je bila povedana zgodba drugačna. Mramor bo vrnil celoten znesek (preko 40.000 eurov) in to v enkratnem plačilu. Upam, da ne bo pozabil na obresti.

Kako je finančnemu ministru čez noč uspelo najti sredstva, mi ni jasno, bo pa definitivno zanimivo novinarsko vprašanje na to temo, od kje mu sedaj ta znesek, če ga pred parimi dnevi še ni bilo.

Slovenec sem. Seveda bom krivdo prenesel na koga drugega. Seveda bom vrgle dodatno kost za glodanje državljanom in medijem. Seveda se bom opral vse krivde in dokazal, da je to najbolj etična vlada, kar jih je kdaj obstajalo. Slovenec sem in vseeno mi je, če par ljudi razume, da gre za spin, če pa se vsi ostali ukvarjajo s “pildkom”, ki je tema no.1 v Sloveniji.

Ja, Slovenec sem. In to, kar počne Miro Cerar mi ni všeč. To, kar počnejo njegovi ministri še manj. Ampak. Slovenec sem in zvečer bom pozabil na to, ker bom šel na pivo in jutri bo vse, tako kot mora biti. Slovenec sem.