Spin the black circle / Slovenec sem

Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve. / Miro Cerar – poteza o kateri danes govori cela Slovenija. No, tudi včeraj je bilo že precej debat na to temo. Smešno pri vsem tem je, da so ljudje očitno v istem trenutku pozabili, da se je v tem primeru šlo za ponujen odstop ministra Mramorja.

Z drugimi besedami / kako lahko galantno rešiš situacijo in preusmeriš pozornost celotne javnosti iz problema, ki ni tako majhen in se dotika poleg ministra Mramorja tudi ministrice Makovec Brenčič in ohraniš celo kožo? Vpelješ pildek s parolo Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve in celotna Slovenija se zgraža ob tem dejstvu.

Nihče več se ne zgraža od dejanju Mramorja, predvsem pa se niti ne spomni več njegovega jamranja, pred parimi dnevi, da bo vrnil preko 3000 eurov in še to v obrokih, ker ima obveznosti. No, včeraj je bila povedana zgodba drugačna. Mramor bo vrnil celoten znesek (preko 40.000 eurov) in to v enkratnem plačilu. Upam, da ne bo pozabil na obresti.

Kako je finančnemu ministru čez noč uspelo najti sredstva, mi ni jasno, bo pa definitivno zanimivo novinarsko vprašanje na to temo, od kje mu sedaj ta znesek, če ga pred parimi dnevi še ni bilo.

Slovenec sem. Seveda bom krivdo prenesel na koga drugega. Seveda bom vrgle dodatno kost za glodanje državljanom in medijem. Seveda se bom opral vse krivde in dokazal, da je to najbolj etična vlada, kar jih je kdaj obstajalo. Slovenec sem in vseeno mi je, če par ljudi razume, da gre za spin, če pa se vsi ostali ukvarjajo s “pildkom”, ki je tema no.1 v Sloveniji.

Ja, Slovenec sem. In to, kar počne Miro Cerar mi ni všeč. To, kar počnejo njegovi ministri še manj. Ampak. Slovenec sem in zvečer bom pozabil na to, ker bom šel na pivo in jutri bo vse, tako kot mora biti. Slovenec sem.

 1. Ne vem, če je spin uspel. Sicer se res govori o tem listku, ampak tudi o povezavah tipa: ne povej, ce vidis koga krasti. Ker samo jamraš. Najdi rešitve, tudi nezakonite če je treba. Saj ni s tem nič narobe… In tako naprej.
  In ta retorika zelo spominja na cinizen JJ. In tudi osebnostno se zdita podobna.
  Najhuje je, da ne mramor ne cerar sploh ne razumeta, kaj naj bi bilo narejeno neeticno.

 2. _|383 53 /V_|1|V| 24 /V45 …

  Spin ni uspel. Kvečjemu je dodatno podžgal narod …

  Če balon na eni strani stiskaš, bo na drugi strani bl napihnjen. Če se nekdo omasti, bo nekdo drug prikrajšan. Tile stalno pripravljeni honorarno plačani izobraženci so si privatizirali proračun za izobraževanje, hkrati pa državljanom dobesedno preprečujejo možnost do izobraževanja.

  Vodstveni uhljebi, eden njihovih je pridigal “da se bo moral vsak nečemu odpovedat”, si od leta 2008 naprej preko avtorskih honorarjev izplačujejo proračunska sredstva fakultet. Taisti uhljebi, ki danes določajo državni proračun in sredstva za izobraževanje, so od začetka gospodarske krize v stalni pripravljenosti premišljeno izropali fakultetne proračune. Po sistemski kraji, ko je denarja namenjenega izvajanju študija zmanjkalo, smo davkoplačevalci za visoko šolstvo v letih 2013 in 2014 namenili dodatna proračunska sredstva, ki so bila za 16 milijonov EUR višja glede na prejšna leta. Naiven davkoplačevalec bi pomislil, sedaj bo pa denarja dovolj. Napaka!!! … Nadaljevali so s svojo politiko “uravnoteženja financ” visokega šolstva tako, da so kljub večjemu šolskemu proračunu celo zmanjšali števila vpisnih mest na tehnične in naravoslovne fakultete, prepovedali so možnost vzporednega študija, in nam (tudi meni) odvzeli pravico do zaporednega študija.

  Nisem jih volil. A po volitvah sem jim bil prisiljen zaupat v upravljanje polovico moje plače. Oni so pa v zahvalo meni – delovnemu in znatiželjnemu davkoplačevalcu – onemogočili študij diplomantov. Da so sebi obogatili sedanjost, so meni odvzeli prihodnost.

  Slovenec sem. Ne jamram zarad krize, našel sem rešitev v novi izobrazbi. Da bom znal razvijat nove tehnologije, da bom lahk še naprej dajal pol plače državi … Slovenec sem. Ne jamram. Država mi je vzela rešitev.

Komentarji so zaprti.