Avio Pub je pizzerija in steak house, ki ima dolgo tradicijo. Nomadi, ki potujejo iz dopusta, se radi ustavijo pri njih, saj so bile njihove pizze vedno odlične, prav tako pa so vsi hvalili tudi njihove jedi iz mesa. Mene je seveda zanimal njihov burger, ki ga je precej ljudi pohvalilo. Pripravljajo ga iz Angusa, cena Avio burgerja skupaj s krompirčkom pa je 12 eurov!

Za vse tiste, ki se vam ne da brati do konca, naj takoj zapišem – ne, Avio Pub ni lokal, kjer bi dobili dober burger! Definitivno ne priporočam!

Naročim, kot vedno, medium rare burger in že takrat mi prijazen natakar začne razlagati, da to ni mogoče, saj je njihova “pleskavica” bolj tanka. Glede na to, da je vseeno 200 gramov mesa, ga vprašam, zakaj ne naredijo malce manjšega obsega mesa in pri tem dobijo debelino, ki je potrebna, da se lahko meso speče medium rare. Začne mi razlagati o velikosti burgerja in takrat že začnem striči z ušesi. Ok. Živim drzno.

Ko čez nekaj časa dobim na mizo burger, mi natakar razloži, da je medium rare. #wtf. To, kar sem dobil na mizo ni bilo podobno burgerju. Bilo pa je podobno derivatu med pizzo in “pet v pol” (čevapčiči). Ker sem picajzl, raztrgam meso in preverim kako je pečeno – jebiga, well done! Da tega, da sem dobil notri toliko čebule, kot je nisem pojedel v zadnjih treh letih, niti ne omenjam.

Prijazno pokličem natakarja in mu pokažem meso. Začne se opravičevati, da se je očitno kuhar zmotil – ne, kuhar se ni zmotil, takšna je pač njegova priprava mesa – zapečeno, kot smo bili navajeno včasih. Seveda je bilo meso tanko, saj je sicer burger enormnih dimenzij – no, jaz mu ne bi več rekel burger, saj ni vse, kar obstaja pri nas burger.

Natakar ponudi, da mi spečejo še enkrat meso, pa zavrnem, saj me je itak vse minilo. Vseeno poskusim ugrizniti in ugotovim, da je “bun” narejen iz testa za pizzo in da mi vsa skupaj precej čuden okus. Sicer sem želel dobiti še informacijo ali je res notri meso angus, ampak mi ni uspelo dobiti natakarja blizu.

Suma sumarum – natakar se je odločil, da mi ne bo zaračunal burgerja, ampak samo pijačo, ker je bila to njihova napaka. Prijazna poteza, vendar “aftertaste” po burgerju je bil prisoten še dlje časa. Tudi krompirček, ki sem ga dobil ni bil ok. Očitno je bil pečen v olju, ki je imelo že svoj okus in je bil, vsaj zame, neprebavljiv. Pogled na mize okoli sebe je dajal povsem drugačen vtis, saj so ljudje z veseljem in užitkom jedli vse, kar so imeli na mizi. Mogoče pa je samo moj okus tako drugačen postal.

Mogoče bi bil že čas, da se določeni gostinski lokali fokusirajo na tiste jedi, ki jim gredo res dobro od rok. Avio Pub pač ne obvlada burgerjev in je škoda, da jih imajo na svojem meniju.

avio_pub_burger