Avio Pub / Prestranek / Avio Burger / ne, hvala!

Avio Pub je pizzerija in steak house, ki ima dolgo tradicijo. Nomadi, ki potujejo iz dopusta, se radi ustavijo pri njih, saj so bile njihove pizze vedno odlične, prav tako pa so vsi hvalili tudi njihove jedi iz mesa. Mene je seveda zanimal njihov burger, ki ga je precej ljudi pohvalilo. Pripravljajo ga iz Angusa, cena Avio burgerja skupaj s krompirčkom pa je 12 eurov!

Za vse tiste, ki se vam ne da brati do konca, naj takoj zapišem – ne, Avio Pub ni lokal, kjer bi dobili dober burger! Definitivno ne priporočam!

Naročim, kot vedno, medium rare burger in že takrat mi prijazen natakar začne razlagati, da to ni mogoče, saj je njihova “pleskavica” bolj tanka. Glede na to, da je vseeno 200 gramov mesa, ga vprašam, zakaj ne naredijo malce manjšega obsega mesa in pri tem dobijo debelino, ki je potrebna, da se lahko meso speče medium rare. Začne mi razlagati o velikosti burgerja in takrat že začnem striči z ušesi. Ok. Živim drzno.

Ko čez nekaj časa dobim na mizo burger, mi natakar razloži, da je medium rare. #wtf. To, kar sem dobil na mizo ni bilo podobno burgerju. Bilo pa je podobno derivatu med pizzo in “pet v pol” (čevapčiči). Ker sem picajzl, raztrgam meso in preverim kako je pečeno – jebiga, well done! Da tega, da sem dobil notri toliko čebule, kot je nisem pojedel v zadnjih treh letih, niti ne omenjam.

Prijazno pokličem natakarja in mu pokažem meso. Začne se opravičevati, da se je očitno kuhar zmotil – ne, kuhar se ni zmotil, takšna je pač njegova priprava mesa – zapečeno, kot smo bili navajeno včasih. Seveda je bilo meso tanko, saj je sicer burger enormnih dimenzij – no, jaz mu ne bi več rekel burger, saj ni vse, kar obstaja pri nas burger.

Natakar ponudi, da mi spečejo še enkrat meso, pa zavrnem, saj me je itak vse minilo. Vseeno poskusim ugrizniti in ugotovim, da je “bun” narejen iz testa za pizzo in da mi vsa skupaj precej čuden okus. Sicer sem želel dobiti še informacijo ali je res notri meso angus, ampak mi ni uspelo dobiti natakarja blizu.

Suma sumarum – natakar se je odločil, da mi ne bo zaračunal burgerja, ampak samo pijačo, ker je bila to njihova napaka. Prijazna poteza, vendar “aftertaste” po burgerju je bil prisoten še dlje časa. Tudi krompirček, ki sem ga dobil ni bil ok. Očitno je bil pečen v olju, ki je imelo že svoj okus in je bil, vsaj zame, neprebavljiv. Pogled na mize okoli sebe je dajal povsem drugačen vtis, saj so ljudje z veseljem in užitkom jedli vse, kar so imeli na mizi. Mogoče pa je samo moj okus tako drugačen postal.

Mogoče bi bil že čas, da se določeni gostinski lokali fokusirajo na tiste jedi, ki jim gredo res dobro od rok. Avio Pub pač ne obvlada burgerjev in je škoda, da jih imajo na svojem meniju.

avio_pub_burger

 1. Mene osebno tudi moti, da danes pleskavica v lepinji velja za burger. Meh.

  1. ja.. tocno to.. ce bi pisalo pleskavica, al pa karkoli, razumem.. in preskocim :)

 2. Morala se bova spravit skupaj v BG, da te povabim na pleskavico v Stepin Vajat… za 180 dinarjev (cca 1.5 EUR) dobis pleskavico, ki bo prav tako se precej casa pustila aftertaste, ampak za razliko od tega, ki si ga dobil v Avio Pub-u, ima ta pleskavica aftertaste po “SEEEEEEE”!!!!! ;)

 3. Brez zamere, včeraj smo se mastili v družbi treh, neizmerno smo pohvalili… Vsi trije. Zdraven burgerja dobiš tudi deci finega aromatičnega vina.. vse skupaj so nam pripravili dvema krvavo tretjemu pa medium … tako da si očitno imel slabo roko pri izbiri natakarja ali kuharja… iz izkušen pa lahko zagotovim, da se v tem lokalu v Postojni in precej daleč na okoli najbolje je. Kar dokazujejo tudi njihov rating na mednarodnih web ocenjevalnicah… Da ne bo pomote…. o okusih ne gre razpravljati. Je pa na webu Aviopub, pred kratkim, objavil, da iščejo novega kuharja…. verjetno tudi zaradi takih neposrečenih postrežb. Srečno. Ko se vidimo v Aviotu dam za pivo. :)

  1. vsako mnenje steje.. jaz sem se ze dolgo nazaj odlocil za kriterije, ki jih zelim imeti pri burgerjih.. in nikjer in nikoli ne bom trdil, da imam jaz prav :)

   ja. vino je bilo zraven.. ampak niso imeli tistega, ki bi moral biti zraven, pa so prinesli drugega.. jaz ne pijem alkohola, tako da sem preskocil ta del :)

 4. Pogled na mize okoli sebe je dajal povsem drugačen vtis, saj so ljudje z veseljem in užitkom jedli vse, kar so imeli na mizi. Mogoče pa je samo moj okus tako drugačen postal.

  Ja, folk ni razvajena ljubljanska pizda, tako kot ti. Naroči burger, ga poje. Če pa želiš tiste tvoje hipster burgerčke, jih boš mogel pa v Ljubljani jest. Faking šit me razjezijo taki kreteni. Pa še častili so ti, ubogemu revežu… Kreten.

  1. Razvajena ljubljanska pizda… veš, da me s tem nič ne užališ, ker pač nikoli ne boš dojel, v čem je trik. Ljubljanska pizda rada uživa življenje, si privošči – z namenon, da uživa.
   Jaz osebno zunaj rad jem dobro – si privoščim in uživam v kulinariki. Za 12€ burgerja ne bi le naročil in pojedel. Bi si vzel čas in užival v trenutku. Če tega ne narediš… No ja, potem greš v menzo, se vsedeš za mizo in pofutraš hrano iz pladnja.

 5. Tako kot Horse Burger ni burger, tudi Avio Burger ni burger.
  To so pač navadne pleskavice.

 6. Pa še to.
  Peter in Miha.
  Si razdvojena osebnost ali pač rad smetiš z različnimi imeni?
  Žaljivke zadrži za svoj dom in svojo družino, če ga in jo imaš

Komentarji so zaprti.