Danes je na par medijskih portalih objavljena novica s precej privlačnim naslovom / Pop TV in Kanal A plačljiva? (vir). V sami novici je zapisano, da bi rad Pro plus od kabelskih operaterjev dobil denar za predvajanje vsebin Pop TV in Kanal A! Hja, zakaj pa ne.

Nisem šel preverjati pogodb, ki jih ima Pro plus z različnimi kabelskimi operaterji in me v tem trenutku niti ne zanimajo. Sem pa skomignil z ušesi (jeap, zadnje čase precej pogosto, ko berem neumnosti, ki jih objavljajo mediji) ko sem naredil primerjavo – recimo jaz ustvarjam vsebino in jo objavljam, nekdo drug pa mojo vsebino prekopira in branje te vsebine zaračunava drugim. Smešno? Zelo!

Ne podpiram kapitalizma, ampak zavedajmo se, da smo v kapitalizmu. Zavedajmo se, da so oddaje Pop TV in Kanal A (resničnosti šovi, poročila in vse ostalo, kar pogosto pljuvam) najbolj gledane oddaje. Da je to vsebina, ki jo ljudje radi gledajo, predvsem pa, da kabelski operaterji plačujejo cel kup programov (ne bom sodil o njihovi kvaliteti, ker televizije niti ne gledam) in ta strošek itak plačamo TV gledalci.

Vsebina ni zastonj! Pro plus ima precej stroškov z njo. Zaslužijo – z oglasi. In sponzorstvi in vsem ostalim. V končni fazi so za to na trgu. Nihče več ne dela za dobrobit naroda. In povsem razumem, da njihovi lastniki želijo večje prihodke dobičke. Eden izmed njih je tudi to, da bodo kabelski operaterji plačevali naročnino za Pro plus programe.

V končni fazi – kljub temu, da plačujem kabelskemu operaterju, plačujem še RTV naročnino! Ampak to je drugo poglavje in ga ne bom mešal v zgodbo Pro plusa.

Rešitev? Pač bodo kabelski operaterji imeli malce manjši dobiček in Pro plus večjega. Saj živimo v času, ko je content vse, mar ne? Že par let poslušam zgodbe o tem, ampak dejstvo je, da ni nihče pripravljen plačevati za vsebine. Pro plus si bo očitno vzel delček te pogače, ki jo zaslužijo kabelski operaterji. Prav? Narobe?

Naj vsak pri sebi premisli, katere programe največ gleda – ali pa naj ima vsak uporabnik možnost, da si sestavi povsem svoj nabor programov, ki jih bo gledal in premosorazmerno temu tudi plačuje!

Po drugi strani pa bo imel Pro plus manjše prihodke od oglaševanja, če ne bo več v programskih shemah kabelskih operaterjev. Kdo bo torej v tem primeru popustil?

proplus