Jernej Mali, akademski kipar, je tudi lastnik Ateljeja Mali in kreator številčnih izdelkov iz lesa, gline, mavca in podobnih materialov, ki so narejeni ročno in tako dovršeni, da bi imel vsak njihov izdelek. Jeap, prav ste prebrali.

Jernej se je dolga leta ukvarja z restavratorstvom, ker je to družinska tradicija, vendar je ugotovil, da lahko trgu ponudi še marsikaj drugega. Lesene žlice, nože, vilice, lesene sklede, lesene dile, vaze,…. Karkoli, kar se da narediti iz lesa, ali kot sem že prej omenil mavca, gline in podobnih materialov, lahko najdete v Ateljeju Mali.

Njegova filozofija je preprosta:

Koncept moje produkcije je čisto preprost, brez odvečne filozofije: Ponuditi lepo oblikovan predmet, ki je nastal z rokami in srcem. Za moje delo je značilno, da najdem vsaki zamisli svež konceptualni pristop, da se igram in eksperimentiram z materiali, in da poznam funkcionalne, tehnološke in produkcijske aspekte izdelave.

Atelje Mali nima spletne strani, nima niti spletne trgovine. Najdete ga lahko na Facebooku in Instagramu, še raje pa ima, če ljudje pridejo v njegov atelje in se z njim pogovorijo in najdejo izdelke, ki bi jih imeli.