Nov dan, nov napad na Gregorja Golobiča s strani Bojana Požarja. Predvidljivo. Prozorno. Tokrat je sicer malce zaspinal celotno zgodbo in vpletel sestrično Gregorja Golobiča! Ampak nikakor ne more iti mimo Gregorja. Jaz pa, na drugi strani, ne morem iti mimo tega in moram dregniti v to osje gnezdo!

Zakaj gre pri vsem skupaj? V zapisu Bojan Požar zavaja / primer Mramor in vsega je kriv Gregor Golobič sem med drugim zapisal – namreč v celotni zgodi se rešuje tudi koža Metke Tekavčič, ki jo v tem primeru Bojan Požar brani in jo rešuje. Vsaka kasnejša objava, ki jo je sproduciral Bojan Požar je bila dokaz, da se nisem motil. Kakopak. Bojan rešuje Metko in pri tem vsakič znova vpleta nove in nove osebe, ki pa so nekako povezane z Gregorjem Golobičem.

Ali je kdo pričakoval kaj drugega? Jaz ne! Spin sicer Bojanu ne uspeva, ker se nihče ne ukvarja z Gregorjem, ampak vse več novinarjev brca v smer Metke Tekavčič, ki pa jo Bojan, predvidljivo, pusti vedno znova pri miru in kljub temu, da je bila vpletena v iste zgodbe kot ministrica Makovec Brenčič in minister Mramor, jo zgolj samo brani.

Nikjer niti z besedo ne nastopi proti njej, kljub temu, da si je omastila brke, kot Mramor in Makovec Brenčičeva! Ampak ne. Določeni ljudje so nedotakljivi. Vem, da ne bom dočakal, ampak prav zanima me, kaj se bo zgodilo, ko bodo novinarji pritisnili na Metko Tekavčič? Ali bo takrat Požar podlegel, ali pa ji bo še vedno branil hrbet?

Za lažje razumevanje “novinarskega” spina, ki ga počne Bojan Požar (vir):

Zanimivo je tudi, kako se je prepletla usoda Metke Tekavčič, sedanje dekanje ljubljanske Ekonomske fakultete, in aktualne šolske ministrice Maje Makovec Brenčič. Slednja je bila prodekanja, ko je bil Mramor dekan, potem pa je sama kandidirala za dekanjo, toda izgubila bitko proti Tekavčičevi. Je pa s pomočjo Gregorja Golobiča, takrat še predsednika stranke Zares in ministra za visoko šolstvo, med Pahorjevo vlado dobila funkcijo predsednice sveta Javne agencije za kakovost visokega šolstva (NAKVIS), kjer si je potem dala izplačati za 19 tisoč evrov preveč sejnin in dvakrat obračunavala potne stroške. Predsednica sveta Nakvisa je namreč želela postati Tekavčičeva, toda Pahor je popustil Golobiču, ki je nastavil svojo Majo Makovec Brenčič. Tekavčičeva je nato dobila funkcijo predsednice Sveta za visoko šolstvo, kjer pa ni bilo – sejnin.

In vse postane jasno. Laž, ki jo ponavljaš v nedogled.. Postane resnica.. Bojan to zelo dobro ve..

p.s.: če se kdo sprašuje, zakaj pišem o tem. Ker se mi zdi zanimivo, predvsem pa, ker bi rad videl kako točna so bila moja predvidevanja v tem primeru.