V ponedeljek je prišel v javnost posnetek zunanjega ministra Karla Erjavca, v katerem med drugim pove, da je Miro Cerar zgodba za eno leto. Posnetek je nastal v prostorih Planet TV, kjer so bili prisotni Bojan Traven, Ljudmila Novak, predsednica NSi in Aleš Trtnik, predstavnik NSi za stike z javnostmi.

Včeraj je bila to najpomembnejša novica in med Ljudmilo in Karlom je v Odmevih potekal besedni dvoboj. Seveda sta se dotaknila tudi vikenda Karla Erjavca, ki ga ima na hrvaški obali in vseh ostalih stvari. Kot da bi bilo to najpomembnejše trenutno v Sloveniji.

Jaz sem dal dve obljubi in če ju ne bo, me ni zraven. Regres pa usklajevanje pokojnin, če je dva procenta. Glej, me ni, me boli đoko. Grem za pastirja, če je treba. Grem kuhat k Ljudmili, če me vzame. Tudi okoli hiše lahko pospravljam, če hočeš. Ne, to ni tako enostavno, ker on, a veš kaj je, on je zgodba za eno leto.

Glede na to, da je Karel Erjavec “na žaru” interpelacije, mu takšna odkritja pridejo še kako prav. Namreč v končni fazi on vedno postane žrtev in pride kot zmagovalec iz bitke. Vprašanje, kdo stoji za tem posnetekom in čigav interes je, da pride v javnost, pa je povse nekaj drugega.

Zoper se sprašujemo o tem, kaj je povedal Karel Erjavec. Bistveno vprašanje pa je, kdo je posnel to in kdo je ta posnetek spravil v eter! Namreč, če se spomnimo različnih afer iz preteklosti (Ultra in krediti) potem ugotovimo, da smo se vedno ukvarjali z vsebino – v tem primeru, ko je “komedijant” Erjavec govoril pač to, kar govori in ne s tem, kdo je tisti, ki je to posnel in dal to v javnost.

Nisem zagovornik Erjavca, ampak zakaj bi bilo njegovo mnenje, takoj po volitvah, kakorkoli sporno? Povedal je, kaj si misli. Glede na to, da brez njega težko nastane vlada, je to njegova pozicija moči. In verjetno ima še marsikateri politik podobno mnenje o Cerarju, ampak ga javno ne pove. Zakaj torej nimamo iskrenih politikov, ki bi imeli jajca in javno povedali svoje mnenje.

In ja, verjetno je Karl na kosilih s prijatelji povedal še cel kup šal na račun Cerarja, vendar to ni problem. To je njegov odnos do predsednika vlade. Problem je v tem, da imajo očitno nekateri ljudje na “zalogi” precej materiala, ki ga “vržejo” v javnost, ko jim pride prav. In z vsem dolžnim spoštovanjem – Erjavec se mi ne zdi tako briljanten človek, da bi se posnel pred letom in pol in imel tak posnetek shranjen za slabe čase.

Na žalost. Tudi tokrat javnost ne bo izvedela kdo je bil tisti, ki je posnel vse skupaj in spravil v javnost! In zopet se ukvarjamo z nepomembnimi zgodbami, kaj je Erjavec rekel.