Politika ubija radio / Andrej Karoli / Val202

Jutranja vožnja proti Ljubljani v spremstvu Vala202 je vedno zanimiva. Voditelji, ki ne streljajo bučk na prvo žogo, predvsem pa navada, ki je postala železna srajca. In v teh dneh, ko se veliko govori o Zakonu o medijih (ZMed), je imel danes Andrej Karoli odličen monolog na to temo!

Za vse, ki niste slišali njegovega pogleda na obvezne kvote slovenske glasbe in kako politika ubija glasbo – je tukaj celoten posnetek in tudi “pretipk”. Vredno poslušanja / Politika ubija radio.

Protestiram, ker politika kroji 60 % glasbene programske vsebine v najbolj poslušanem radijskem času. In to je začetek konca avtonomije javnega radia. Obžalujem, ker se res zavedam pomena slovenske glasbe v etru in temu primerno na tem področju delujem že dve desetletji. Obžalujem sprejetje take odločitve in to kljub javnim in internim namigom o zaviranju razvoja radijskega medija. Obžalujem, ker so odvzeli občutek sreče dobrim mladim glasbenikom, ki smo jih glasbeni uredniki prepoznali in zato uvrščali v programe, zdaj pa bodo v dvomih, zakaj so v resnici v etru.

karoli_kvote