Včeraj sem se na Facebooku zapletel v komentiranje članka objavljenega na spletnem mestu Politikis. Njihov naslov je ŽE 8 MILIJONOV EVROV ŠKODE. Grozljivi prizori na “migrantskih” vlakih SŽ: sedeži uničeni, gore smeti in vsepovsod iztrebki (vir), vendar je povsem zavajajoč. Namreč v samem članku so objavljene štiri fotografije, vendar niti na eni ni ničesar, kar bi dokazovalo, da so sedeži uničeni, da so na vlakih gore smeti in da so vsepovsod iztrebki.

Ker rad dlakocepim, sem seveda udeležene v debati (strastni domoljupci) prosil, da mi pokažejo vsaj eno fotografijo razdejanih vlakov, ki bodo tudi dejansko last SŽ. V preteklosti se je namreč pojavilo kup fotografij, ki naj bi dokazovale, kako so migranti uničili vlake in kako puščajo za seboj svinjarijo. No, razlika je bila predvsem v tem, da vlaki niso bili last SŽ in da poškodovani vlaki niso imeli veze z migranti.

V bistvu je več škode na vlakih, ko gredo nogometni navijači na gostovanje na drug konec Slovenije in se na koncu znesejo nad vlakom – ne vem sicer, če še vedno velja ta folklora, vendar pred leti je bilo zelo veliko vlakov SŽ uničenih na ta način.

Ker mi nihče od udeležnih v debati ni mogel pokazati fotografije uničenih vlakov, se je seveda začelo njihovo spinanje. Posilstvo 10 letnega dečka in vse ostalo je prišlo na dan. Jaz pa sem dobil občutek, da se pogovarjam z ADDjevci, ki na vsak način želijo dokazati da imajo prav, kljub temu, da resnično nisem še zasledil ene takšne fotografije do sedaj.

Če je oblast tako močna in lahko vpliva na to, kaj se objavlja na internetu, potem imamo hudičevo dobro oblast. Ker ne verjamem v teorije zarote, je moj sklep precej preprost – domoljupci bi radi, da bi bili vlaki uničeni, prav tako bi radi, da bi migranti vse “posrali”, ker potem bi imeli dovolj manevrskega prostora, da bi lahko uresničevali svoje fantazme.

Seveda bi lahko mirno prikimal vsem tem domoljupcem, vendar včasih za to, da karkoli verjamem, potrebujem kakšen dokaz. Fotografija, realna, vlaka SŽ bi bila dovolj. In ja, verjamem, da verjetno migranti ne pustijo vsega čistega, ampak verjetno je bil kdo od domoljupcev že tudi na stranišču, kjer je množica ljudi. Enačiti vse skupaj, pa se mi zdi povsem nesmiselno, predvsem pa samo pokaže domet teh ljudi, ki se bojijo še lastne sence.