Tednik Demokracija, dnevnik Slovenske novice in spletni portal Nova24tv.si so v zadnjem tednu poročali o anonimnem pismu, ki naj bi ga študentka, domnevna udeleženka avdicije Službe za napovedovanje RŠ zadnji vikend januarja, naslovila na Generalno policijsko upravo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport:

Glede teh objav tednika Demokracija, dnevnika Slovenske novice in spletnega portala Nova24tv.si iz Zavoda Radio Študent sporočamo:

  • Te elektronske pošte na Radio Študent nismo prejeli in smo z njeno vsebino seznanjeni zgolj iz teh objav. Prav tako predstavnikov Zavoda Radio Študent v zadevi nihče ni kontaktiral ali kako drugače (npr. z obiskom prostorov RŠ v 6. in 7. nadstropju bloka XIV. v Študentskem naselju Rožna dolina) preveril morebitno točnost navedb iz te anonimne elektronske pošte.
  • Prvi krog redne vsakoletne avdicije za nove člane Službe za napovedovanje Radia Študent je v prostorih RŠ potekal 30. in 31. 01. 2016. Od 133 prijavljenih kandidatk in kandidatov se ga je udeležilo 92 oseb, naprej v drugi krog pa jih je bilo sprejetih 23.
  • Prostori RŠ, v katerih kajenje in/ali uživanje drog nista dovoljena, so bili pred prvim krogom avdicije čiščeni 29. 01. 2016, naslednjič pa spet v ponedeljek 01. 02. 2016. V prostorih RŠ se že dobro desetletje nahaja tudi sedem, s številko 7, vrtnih palčkov različnih oblik in velikosti, ki so jih prinesli nekdanji sodelavci in sodelavke RŠ.
  • Glede na primarni vir (tednik Demokracija) ocenjujemo, da so objave del vse od referendumske pobude Proti militarizaciji trajajoče politične gonje zoper najstarejšo študentsko radijsko postajo v Evropi, ki bo na dan zmage nad nacizmom in fašizmom ter na dan osvoboditve Ljubljane 9. maja 2016 obeležila 47. obletnico delovanja.Sestavljajo jo peticija in fb skupina Ukinimo Radio Študent, hackerski napadi na spletno stran RŠ in zdaj na neobjavljeni anonimki zasnovana medijska gonja tednika Demokracija, dnevnika Slovenske novice in spletnega portala si.    

Ker sta namerno popačenje dejstev in nepreverjanje točnosti navajanih informacij kršitvi kodeksov Društva novinarjev Slovenije in Združenja novinarjev in publicistov Slovenije, avtorje objav, odgovorne urednike, medije in izdajatelje pozivamo k objavi tega odziva Zavoda Radio Študent, saj jih bomo v nasprotnem naznanili Novinarskemu častnemu razsodišču DNS in Častnemu razsodišču ZNP.