Vozili smo se s fički, brez varnostnih pasov, na morje in preživeli. Kadili smo v javnih prostorih, bolnicah, pisarnah, parlamentu, gostilnah in preživeli. Živeli smo v onesnaženem zraku, dihali škodljive pline in smog, ki ga je povzročalu kurjenje premoga in preživeli.

Živeli smo v hišah z azbestnimi strehami in preživeli. Pili smo vodo, ki je pritekala po svinčenih ceveh in je bila kalna, nefiltrirana in preživeli. Živeli smo v času, ko so bile redukcije električne energije in točenje goriva na bone v avtomobile na parne in neparne številke in preživeli.

Živeli smo v času, ko nismo vedeli da AIDS obstaja in preživeli. Nismo uporabljali kondomov in preživeli. Dogajale so se vojne in preživeli. Živeli smo v času recesije in odrekanja in preživeli.

Nosili so krzno in smo preživeli. Živeli smo v eni držvi, sestavljeni iz več narodov in verstev in preživeli. Gradili smo hiše na kredite in preživeli. Nismo imeli računalnikov in interneta in odgovora na vsako vprašanje oddaljenega en klik in preživeli.

Nismo imeli mobilnih telefonov in smo preživeli. Nismo imeli 94 inčnih televizorjev in smo preživeli. Nismo imeli čistil, ki odstranijo vso umazanijo in bakterije in smo preživeli.

Nismo imeli postelj brez pršic in smo preživeli. Nismo imeli oblačil iz vodoodpornih in dihajočih materialov in smo preživeli. Nismo hodili na počitnice na Kubo, Sejšele, ali Tajsko in smo preživeli.

Nekoč smo živeli… Kaj pa danes, ko imamo vse in še več? Ali imamo sploh kaj? Ali danes sploh še živimo?

soncni_zahod_portoroz_05