Zakaj mediji ne govorite o tem / kako bi mediji morali poročati via Maša Golob

Maša Golob. Uporabnica Twitterja. Pojma nimam, kdo je to. Vendar je očitno pripadnica desnice, ki si je na Twitterju, ob protestih v Šenčurju, mirno vzela pravico, da poduči medije, kako bi oni morali poročati. Seveda pri tem uporabi fotografijo, ki jo je našla na internetu.

Ta tvit je doživel 14 retvitov in 6 “lajkov”. Kar je precej dobra številka. No, Maša Golob se ni zavedala ene preproste stvari. Namreč na internetu je zelo veliko fake stvari. Manipulacij, ki jih s pridom izkoriščajo desničarji, predvsem pa, ki jih tudi zelo dobro znajo ustvarjati.

V sili še hudič muhe žre – no v tem primeru, ko je na sliki primerjava med dvema otrokoma, pa ni šlo vse skupaj tako gladkom saj je drugi otrok iz povsem druge zgodbe – z malo iskanja, se da najti originalno fotografijo na spletu v članku Bizarre Health Rituals in India Show Dangerous Side of Tradition. Nima nobene veze s krščanstvom, ampak v takšnih situacijah vsaka manipulacija pride prav.

Torej! Ne verjemite vsemu, kar najdete na internetih. Predvsem pa se zavedajte, da bo čedalje več manipuliranja in lažnih informacij. Ker nekaterim to pride še kako prav!

fakemasagolob

  1. Roni neki čisto tretjega… Zakaj se že kar nekaj časa ne da “rejtat” tvojih objav? Se dobro spomnim, da sem včasil lahko to počel.

  2. Nekateri se spomnimo, da je tudi leva slika delno zmanipulirana.

Komentarji so zaprti.