Leta 2014 je Žan Mahnič prišel v Državni zbor kot poslanec. Prav tako je zasedel funkcijo predsednika odbora za obrambo. Žan Mahnič je letnik 1990 in član stranke SDS, kjer se je tudi kalil. Njegove delovne izkušnje so zanimive / študentsko delo v podjetju T-2, d.o.o. in študentsko delo v podjetju Marmor Hotavlje, d.o.o..

Ne bom sodil o njegovem delu v DZ, ker niti ne vem kaj počne in koliko sodeluje v razpravah. Glede na kilometrino udejstvovanja v stranki SDS, pa je že pobral njihovo logiko, predvsem pa način komunikacije, kar se precej dobro opazi na Twitterju, kjer poskuša z argumentom moči dokazovati svoj prav. Če zapišem, da se obnaša precej otročje, ne bom veliko zgrešil. Vendar bi vseeno lahko ohranil določeno distanco do ljudi na Twitterju, ki jih ne pozna, vendar se z njimi zatika v “debate”.

Par tvitov, ki so se mi zdeli zanimivi in jih je objavil Žan Mahnič

ker smo Slovenci in nam traktor in harmonika pomenita vse!

ne vem sicer kaj so izražali, ampak Žan je naredil svoj zaključek. Ker poslanec pa to..

islamizacija in šeriatizacija.. Samo da veste, kaj skrbi Žana

seveda se zavzema za “nacionalno gardo”. Ker potrebujejo to, če želijo ornk puč!

sicer pa Žan takole komunicira.

takšnega kazanja moči me je dejansko strah!

Strah me je, če takšni ljudje odločajo o pomembnih stvareh, ki se tičejo Slovenije. Strah me je, če ti ljudje ne razumejo stvari in potem širijo mržnjo in sovraštvo. Ampak drugega od stranke SDS in njenih vojščakov niti nisem mogel pričakovati. In če je doment poslanca Žana Mahniča traktor in harmonika – naj uživa v tem, odločanje o pomembnih stvareh pa prepusti ljudem, ki imajo vsaj malce “common sensa”.

zanmahnic