Maja Hausman in Anita Ašanin Čadonič sta dekleti, ki sta v zadnjih nekaj dneh dobile precej pozornosti na Facebooku. Jaz ju ljubkovalno imenujem Facebook domoljupki, saj sta s svojimi video vsebinami, ki sta jih objavili na Facebooku dosegli prepoznavnost družbenih omrežij.

Kaj je posebnost Maje Hausman in Anite Ašanin Čadonič?
To, da desničarji z veseljem širijo njune video posnetke, kjer na “svoj” način povesta, kaj vse si mislita o “gamadi” – beseda, ki naj bi opisovala migrante. Prav tako zelo nazorno opisujeta, kaj bi morala početi vojska z migranti, ki bi prestopili mejo – morali bi jih “potamaniti”.

Zanimiv vzorec je vseh teh domoljupov, ki zadnje čase dobivajo svojih pet minut slave – vsi imajo namreč problem z maternim jezikom. Tudi ti dve dekleti imata podoben problem, saj je velik del njunih “pametovanj” v “tujem” jeziku. Ampak očitno to ni ovira za domoljupe.

Zanima me, ali so pristojne službe prejele prijave sovražnega govora – ker v teh video posnetkih je precej sovražnega govora (pozivanje v “tamanjenu”, z macolami potolkli in podobne stvari so sovražni govor) in ni to zgolj svoboda izražanja! Verjetno se dekleti niti ne zavedata kaj počneta, saj sta sedaj obsijani z lučjo slave.

Zakaj jima namenjam prostor?
Stop making stupid people famous je rek, ki drži in je povsem na mestu. Velikokrat se ga držim, ampak v tem primeru ne gre za to. Gre za opozarjanje pred sovražnim govorom. Gre za to, da bi se morale določene institucije zganiti ob takšnih posnetkih in opraviti svoje delo. Včasih je potrebna majhna iskrica, da se spremeni v požar. In pojavnost teh dveh deklet je precej velika. Torej mora obstajati tudi antipol – nekdo, ki opozori na te stvari. Če se skrijemo pod posteljo, problemi ne izginejo. Tudi samo opozarjanje na probleme ni vedno dovolj, včasih je potrebno storiti še kaj več.

Svetujem, da si vzamete par minut svojega življenja in preverite, kaj imata ti dve dekleti za povedati pametnega. No, v tem primeru ne potrebujete minut! Predvsem pa, kakšni naj bi bili vzhajajoči zvezdnici Facebooka (opis Nova24). Če sta to zvezdnici.. #omajfak

STOP MIGRANTOM !!Sobotni PROTEST v ŠENČUR pred bivši BAUMAX pridte VSI !!DELI ! Boštjan Voje

Posted by Bostjan Voje on Thursday, 18 February 2016

Enga zbrišejo druzga naložimo … midve z Anita se ne dava in tih nava ker ne laževa le hočeva da se zbudite VSI 󾍇

Posted by Maja Maja Hausman on Monday, 22 February 2016

maja_hausman_anita_asanin_cadonic

17 Responses to Maja Hausman in Anita Ašanin Čadonič / Facebook domoljupki

 1. Tadej pravi:

  Prosim, prosim! Punce, ne se razmnoževat!

 2. pamet je žamet pravi:

  Me zanima če je sovraštvo do slovenskih, kako jim že rečete ‘rednecksov’ bolj upravičeno od njunega sovraštva do migrantov. Ps. Samo retorično vprašanje.

  ‘ Snobs will be snobs. ‘
  ps. nemanjeno vsem komentatorjem, ki diskreditirajo svoje drugače misleče sonarodnjake,
  ker so, kot jih imenujejo, ‘rednecks’ ;)

 3. Peter pravi:

  Emm, ali je to zajebancija? Če je pa resno … nevem kaj naj si mislim… Žalostno je tudi, da ja dandanes tak nivo intelektualnosti že kar standard, govorim iz svojih opažanj.

  “ne”mičnim mladim puncam pa – ne si delati sramote prosim :)

 4. Anonimno pravi:

  Fak pa če to ni bolano potem pa res nevem,kaj je.Večina ljudi je danes tako poneumljenih,da ne moreš verjeti,tole sploh ni za gledat,grem bruhat.

 5. Anonimno pravi:

  Precej večji problem so srednješolski profesorji, ki so preprečili nastanitev šestih mulcev v prazen dijaški dom v Kranju.

  Zaradi ksenofobije in rasizma.

 6. Tadej pravi:

  Jaz sem (glede na njuno govorjenje, neznanje osnov slovenščine itd.) pomislil da je prank. Če sem malo hudomušen, štos, ki so si ga privoščili levičarji “proti” desničarjem.

 7. bbb pravi:

  Jaz pa mislim, da bi morali bolj zaščitit otroke s posebnimi zahtevami, seveda kasneje tudi mladostnike in odrasle.
  Ni fer, da se jih tako zlorablja :)

 8. sdfs pravi:

  Vidim, da na tem blogu pišejo predvsem pijavke. Glede moje inteligence naj vas ne skrbi, mojemu IQju niste niti blizu. Z vsem srcem podpiram punci, ker to počneta iz poštenih namenov. Vi, keyboard warriorji proračunske cuzice, ste pa navadne nule proti njima. Privlekli ste se z vseh vetrov, tlačite slovence s komunističnimi simboli, potem pa nam predavate o ksenofobiji. Prevzetnost in nadutost nista lastnosti intelektualcev. Sta lastnosti novodobnih medijskih prostitutov ter naivnežev, ki verjamejo marksističnim pravljicam.

  Obtožba, da je to sovražni govor, je hinavska. Obstaja ogromno twitter računov s komunistično tematiko, blogov s pozivanjem na poboje in sporočil na forumih s podobno nasilno tematiko. Skupna lastnost velike večine je, da prihajajo iz marksističnega tabora.

  Je pa super, da sta se punci borita za tisto, kar je prav. Torej ne za nek nacionalizem, temveč za šibke ljudi. Za tiste, ki niso priviligirani. Ne vem za avtorja tega bloga, ali je priviligiran ali ne, vem pa, da obstaja ogromno publicistov, ki so ali zelo zavedeni, ali pa zelo zlobni, da pišejo pravljice, o katerih pišejo.

  Če ste res borci proti ksenofobiji, bi bilo edino pravilno, da prenehate s svojimi partizanskimi maškaradami. Po nepotrebnem tlačijo Slovence in Slovenke. Vem pa, da je to namen mnogih novodobnih marksistov. Jabolko ne pade daleč od drevesa…

 9. Srck pravi:

  Kdo je za mene tu uspešen? Ti dve punci!! Carki, si upata povedat kar leži v srcih mnogih slovencev. Ne morem verjet keri bedaki kle komentirate. Vse kar vidte je fakin politika. Mislite da ste celo pamet sveta pojedli, naduteži eni. Ne, nula ste!! Ti dve bejbi govorita v imenu 90% slovencev, imata mnogo podpore in sledilcev. Govorita resnico na jezen način. Če bi vas država jebala bi tudi popizdil. Zgleda da ste vi tisti 1%, ki izkoriščate reveže in se bahate z imetjem, fovšljiva banda. FU! Mi bomo tudi pršli na vrsto, paste se nas. In ja govorim v slengu, narečju, boli me, svoboda govoroa, lahko govorim kar čem.

  • had pravi:

   lepo, da se ti zdita uspesni. bodi ponosna na to!

   ne govoris v slengu, niti v narecju. samo probleme imas z jezikom. pogosto se dogaja to domoljupcem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.