Maja Hausman in Anita Ašanin Čadonič sta dekleti, ki sta v zadnjih nekaj dneh dobile precej pozornosti na Facebooku. Jaz ju ljubkovalno imenujem Facebook domoljupki, saj sta s svojimi video vsebinami, ki sta jih objavili na Facebooku dosegli prepoznavnost družbenih omrežij.

Kaj je posebnost Maje Hausman in Anite Ašanin Čadonič?
To, da desničarji z veseljem širijo njune video posnetke, kjer na “svoj” način povesta, kaj vse si mislita o “gamadi” – beseda, ki naj bi opisovala migrante. Prav tako zelo nazorno opisujeta, kaj bi morala početi vojska z migranti, ki bi prestopili mejo – morali bi jih “potamaniti”.

Zanimiv vzorec je vseh teh domoljupov, ki zadnje čase dobivajo svojih pet minut slave – vsi imajo namreč problem z maternim jezikom. Tudi ti dve dekleti imata podoben problem, saj je velik del njunih “pametovanj” v “tujem” jeziku. Ampak očitno to ni ovira za domoljupe.

Zanima me, ali so pristojne službe prejele prijave sovražnega govora – ker v teh video posnetkih je precej sovražnega govora (pozivanje v “tamanjenu”, z macolami potolkli in podobne stvari so sovražni govor) in ni to zgolj svoboda izražanja! Verjetno se dekleti niti ne zavedata kaj počneta, saj sta sedaj obsijani z lučjo slave.

Zakaj jima namenjam prostor?
Stop making stupid people famous je rek, ki drži in je povsem na mestu. Velikokrat se ga držim, ampak v tem primeru ne gre za to. Gre za opozarjanje pred sovražnim govorom. Gre za to, da bi se morale določene institucije zganiti ob takšnih posnetkih in opraviti svoje delo. Včasih je potrebna majhna iskrica, da se spremeni v požar. In pojavnost teh dveh deklet je precej velika. Torej mora obstajati tudi antipol – nekdo, ki opozori na te stvari. Če se skrijemo pod posteljo, problemi ne izginejo. Tudi samo opozarjanje na probleme ni vedno dovolj, včasih je potrebno storiti še kaj več.

Svetujem, da si vzamete par minut svojega življenja in preverite, kaj imata ti dve dekleti za povedati pametnega. No, v tem primeru ne potrebujete minut! Predvsem pa, kakšni naj bi bili vzhajajoči zvezdnici Facebooka (opis Nova24). Če sta to zvezdnici.. #omajfak

STOP MIGRANTOM !!Sobotni PROTEST v ŠENČUR pred bivši BAUMAX pridte VSI !!DELI ! Boštjan Voje

Posted by Bostjan Voje on Thursday, 18 February 2016

Enga zbrišejo druzga naložimo … midve z Anita se ne dava in tih nava ker ne laževa le hočeva da se zbudite VSI 󾍇

Posted by Maja Maja Hausman on Monday, 22 February 2016

maja_hausman_anita_asanin_cadonic