Samsung Gear 360 / kamera za 360-stopinjski zajem trenutkov

Podjetje Samsung Electronics predstavlja Gear 360, kamero za kar 360-stopinjski zajem kadrov, ki uporabnikom omogoča enostavno oblikovanje, gledanje in deljenje najljubših trenutkov, ujetih v video posnetke ali fotografije. Gear 360 je popolna naprava za ovekovečenje trenutkov na potovanjih, zabavah in vseh aktivnosti vmes, saj ponuja vseobsegajočo vizualno izkušnjo. Z Gear 360 uporabnik postane avtor lastne virtualne resničnosti, v kateri lahko vsakič znova uživa z uporabo naprave Gear VR.

„Samsung premika meje izkušnje mobilnosti onkraj tega, kar lahko ponudijo pametni telefoni,“ je dejal DJ Koh, predsednik poslovanja mobilnih komunikacij v podjetju Samsung Electronics, in dodal: „Lani predstavljeni napravi Gear VR sledi Gear 360, naprava, ki bo še dvignila stopnjo doživetosti vsebin, saj prinaša vrhunsko vizualno izkušnjo in hkrati enostavnejši način snemanja in deljenja nepozabnih življenjskih trenutkov.“

Kompakten dizajn in vrhunsko delovanje za katerokoli situacijo

Samsung Gear 360 je opremljen z dvema ‘fish eye’ lečama, ki imata senzor ločljivosti 15 megapik za snemanje fotografij v visoki resoluciji (3840 x 1920) ter 360-stopinjski zajem kadrov in podob v ločljivosti 30 megapik. Z uporabo le ene leče pa je mogoče posneti 180-stopinjske kadre video posnetkov in fotografij. Gear 360 je primeren za uporabo ob kateri koli uri in svetlobi dneva, saj ima lečo Bright Lens z goriščno razdaljo F2.0, ki zagotavlja visoko resolucijo fotografij, posnetih v slabši svetlobi, omogoča pa tudi snemanje panoramskih video posnetkov.

Zaradi lahkega in kompaktnega sferično oblikovanega ohišja je Gear 360 zelo praktična in prenosna naprava, vedno pri roki in pripravljena za uporabo v kateremkoli trenutku v zunanjih ali notranjih prostorih. Na voljo je tudi tripod za snemanje, Gear 360 pa je kompatibilen še z vrsto drugih dodatkov, ki so na voljo na trgu.

Izkušnja galaksije

Samsung je ponovno premaknil meje mogočega ter dvignil standard zmogljivosti tako strojne kot programske opreme in drugih storitev. Predstavil je pametne naprave, ki uporabnikom zagotavljajo optimalni način povezovanja, deljenja in organizacije vsakdanjega življenja in hkrati ponujajo neštete opcije za maksimalni izkoristek slehernega trenutka in možnosti v življenju. Samsung je tako ponovno presegel do sedaj znane zmožnosti sodobne tehnologije in predstavil inovativne novosti za popolno izkušnjo mobilnosti.

Gear 360 se lahko sinhronizira s pametnimi telefoni Samsung, avtomatsko prikaže in shrani posneto vsebino, uporabnik pa že med samim snemanjem z Gear 360 vsebine že lahko neposredno spremlja na pametnem telefonu. Posnete vsebine je moč tudi preprosto naložiti in deliti na družabnih medijih. Za piko na i bodo lahko uporabniki posnetke pogledali še z napravo Gear VR in tako svoje spomine vsakič znova podoživeli še v virtualni resničnosti.

Gear 360 je kompatibilen s pametnimi telefoni Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 edge in Galaxy S6, na izbranih tržiščih po svetu pa bo na voljo v drugi polovici leta 2016.