Ko se stranki SLS odpelje / iskanje pozornosti in njihove nebuloze!

Migrantska kriza v ljudeh prebuja strahove in ljudje pišejo neumnosti. Tudi političnim strankam se dogajajo podobne stvari. Stranka SLS je včeraj na svojem spletnem mestu objavila zapis z naslovom –  SLS: Odgovorni naj varnostno tveganje preizkusijo na lastni koži (vir), kjer so v prvem stavku zapisali:

Pozivamo Cerarja, Židana, Erjavca in njihove poslance, naj ilegalne migrante sprejmejo v svoj dom, ne pa da jih samovoljno silijo državljanom in državljankam, ki si tega ne želijo.

Nadaljujejo v istem tonu in pokažejo svojo EU naravnanost in podpiranje odprtih meja:

Ljubljanska politična, družboslovna in kvazihumanitarna elita naj si migrante pripelje na svoja dvorišča. Kdor v svoje stanovanje ni pripravljen sprejeti ilegalnih migrantov, nima pravice tega zahtevati od drugih. Na Cerarju, Židanu in Erjavcu je največja odgovornost za nastalo kritično situacijo v Sloveniji, zato od njih pričakujemo, da najprej v svojem stanovanju preizkusijo varnostna tveganja, ki jih poskušajo naprtiti, med drugim tudi dijakom po Sloveniji.

Stranka SLS ima očitno problem s tem, da ne razume ničesar in da se je njihov svet končal nekje v prejšnjem tisočletju. Primerjajo jabolka in hruške in se poskušajo na tak način prikupiti (predvsem nabrati politične točke) pri tistih, ki so proti migrantom. Po eni strani jih razumem, da nesrečo ljudi izkoriščajo za delanje še večjega razdora med ljudmi – takšna stranka pač so in to je njihova volja.

Po drugi strani pa sem med branjem tega zapisa dobil občutek, da se je nekomu v stranki SLS povsem odpeljalo. Žal mi je, da ni pod zapisom nihče podpisan, da bi vedel, kdo je zmožen takšnega bistroumnega presežka in da bi se takšnega človeka raje ognil na ulici.

Vzemite si migrante domov! Mantra, ki je zadnje čase zelo pogosto uporabljena. Kljub temu, da Vlada RS ni niti enega migranta naselila na zasebni dom, se je sedaj začela ta obsesija, s katero vehementno mahajo vsi, ki so proti migrantom. Pred par meseci je bilo vprašanje koliko migrantov boš vzel domov! Pa vendar so mediji objavili informacije o tem, da ne gre vse skupaj tako preprosto, kot si predstavljajo nasprotniki migrantov. Postopek za to je precej dolg in če tega ne poznajo nasprotniki migrantov, bi lahko to vedeli vsaj v stranki SLS.

Vendar pri njih ne gre za to, da ne bi poznali zakonov in da ne bi vedeli, da v Sloveniji nikogar ne nameščajo v zasebne domove. Gre preprosto za to, da poskušajo izkoristiti “trend” nasprotovanja migrantom in prilivajo olje na ogenj v že tako razkrojeni Sloveniji. Stranka SLS še enkrat znova dokazuje, da ji gre preprosto zgolj za politične točke in da takšne stvari, ki jih objavljajo nimajo veze z realnostjo.

Po drugi strani pa bodo njihovi simpatizerji sedaj dobili dodaten “boost”, da bodo zahtevali to od omenjenih politikov – da namreč naselijo migrante na svoje domove. Kako predvidljivo in kako neumno. Predvsem pa nehigienično. Migranti so ljudje in stranka SLS je očitno pozabila na to. Če je stranka SLS že izpadla iz parlamenta, je tole verjetno zadnji zdihljaj stranke..

sls

Komentarji so zaprti.