Med protesti v Šenčurju je veliko prahu dvignil domobranski plakat. Branko Grims se je z veseljem slikal pred njim in desnosučni mediji so morali sanirati škodo okoli tega plakata, ki je dvignil precej kritik in polemik. Nova24 je objavila članek – Hude obtožbe: Domobranski plakat na sobotnem shodu v Šenčurju delo aktivistov iz SD (vir), kjer so med drugim zapisali:

Še več, kot nam je pojasnil eden izmed udeležencev shoda, je šlo za načrtno provokacijo aktivistvov SD, ki so sobotni shod znova želeli zlorabiti za burne polemike, kdo se je med 2. svetovno vojno boril na pravi strani. Za diverzantsko akcijo naj bi plačali 700 evrov.

Živimo v letu 2016, ko ni več težko odkriti, kdo so ljudje na fotografijah. Povprašaš na Twitterju, povprašaš na Facebooku in zelo hitro se najdejo ljudje, ki prepoznajo ljudi na fotografijah. Tega seveda mediji ne počnejo.

Ker me je zanimalo in ker so informacije precej preprosto dostopne, sem tvitnil in objavil na facebooku, da iščem štiri ljudi, ki so bili okoli tega domobranskega plakata. Zanimivo, ampak v manj kot desetih minutah sem dobil tri imena – imena ljudi, ki so zraven plakata.

Ker se ne grem podle vojne in ne želim storiti škode ljudem, ki so to počeli, bom objavil njihove inicialke (imena in priimke imam shranjene). Je pa zanimivo, ko sem šel pregledovati njihove profile na družbenih omrežjih, da ne pripadajo stranki SD! Zaprmej. Ali so tako dobro infiltrirani in so “duhci”, ali pa so pri desnosučnem mediju spet in zgolj samo manipulirali. Slednje je več kot očitno!

Kdo so torej trije mladci na fotografiji zraven domobranskega plakata?

  • na levi strani, ne držita plakata, sta J. S. in D. P. 
  • plakat drži G. R.
  • imena in priimka četrtega nisem našel

Glede na to, da gre za precej resne obtožbe desnosučnega medija proti stranki SD, me zanima ali se bodo kdaj za takšna podtikanja opravičili? Objavili popravek, ali pa celo sami raziskali informacije, ki jih objavljajo. Očitno temu ne bo tako, mar ne!