Protesti / zborovanje na Kotnikovi so znova dokazali, kako se da manipulirati v Sloveniji. Par desničarjev je na Twitterju objavilo fotografijo, ki naj bi bila dokaz, da so imeli tisti za migrante zle namene – da so želeli pretep, saj so imeli v rokah palice, ki se uporabljajo za pretepanje. Pozabijo sicer omeniti, da so tisti proti prišli na Kotnikovo provocirati. Niso prišli na čaj in piškote, prav tako dvomim, da bi recitirali Prešerna, ali kaj podobnega. Prišli so pokazati svojo moč. Lepo organizirani in pod nadzorom posameznikov v skupini.

Vse skupaj se je začelo, ko je Tomaž Štih objavil na Twitterju fotografijo, kjer ves pameten razlaga o tem, kako in zakaj se uporabljajo palice. In seveda insinuacije so rodile članek na Nova24, kjer med drugim zopet manipulirajo.

Da teh ponaredkov fotografij, niti ne omenjam.

Spodaj je komentar, ki sem ga našel na Nova24 in dejansko najbolj primerno razloži vse skupaj. Glede na to, da sem bil tam, se lahko s komentatorjem samo strinjam. Po drugi strani pa se mi zdijo patetični poskusi desnice, ki je še enkrat dokazala, da znajo zgolj in samo manipulirati in podtikati (vir).

Štirje fantje, in pet mladih punc (!) je hotelo pretepsti 600 domoljubov. Res grozno.

In sedaj, sedaj mediji širijo napačno sliko, oziroma zavajajo, predstavljajo vse skupaj kot množico organiziranih nasilnih anarholevičarjev, vse z agendo, agendo radikalizacije družbe, saj prikazujejo dogodek kot da je na nivoju kateremu odgovor je lahko skoraj že samo še mobilizacija voljnih ki bodo zagrabili kole in nas ubranili pred to množico dobro organiziranih nasilnih anarholevičarjev ki so prišli ‘nalomit Slovence’.

Resnica je drugačna.

Zbrala se je velika in pisana druščina, od mladih do starih, z transparenti in eni brez, eni so imeli govore drugi ne, eni so snemali tretji so prepevali. In tako v dobrem vzdušju vse do prihoda skupine ki se je zbrala pri parlamentu. Skupina ki je pred tem preko medmrežja, migrantom in njim obljubljala vse mogoče. Štirje fantje in pet punc se z ročaji zastav prime v verigo. Za njimi je mešana družba ljudi, tako po spolu kot starosti, brez kolov, brez ideje o nasilju. Dokaz da je temu tako:
protesti

Tudi če pogledamo posnetek momenta, ko se formira ta prva vrsta, vidimo v ozadju mešano, mirno množico, spredaj pa se v verigo primejo štirje fantje in pet punc. Za njimi gre množica enako mirno naprej. Enako, ko se ustavi, mirna množica, starih mladih, nobenega nasilja. Posnetek je dokaz tega.

– Štirje fantje, in pet mladih punc, prijetih v verigo. –

Vas pa mediji palijo o ograniziranih anrholevičarjih oboroženih s koli ki so prišli nalomit Slovence. Štirje fantje in pet mladih punc.

protest