Organic Garden / Vegan burger

Kuhinja pod hribom / Organic Garden je gostilnica, kjer bom v naslednjih mesecih večkrat jedel. Vendar so oni veganska / vegetarijanska restavracija, kar je precej v navzkrižju s hrano, ki jo sicer jaz jem. No, vsekakor pa je to nekaj povsem drugačnega kot burgerji, ki sem jih sedaj jedel po Ljubljani in njeni okolici.

Glede na to, da nisem še nikoli jedel veganskega burgerja (za tiste, ki se vam ne bo dalo brati do konca – pozitivno presenečen!) je bila to moja prva izkušnja.

Ko imaš pisarno blizu Organic Gardena, je seveda prva odločitev to, da stestiraš njihov burger. V ponudbi imajo dva – veganskega in fish burger. Ker do sedaj tega nisem priznaval za burger, sem se začudil sam sebi, ko sem se odločil, da ga poizkusim. Kot imam v navadi, sem naročil medium rare veganski burger in doživel precej smeha na ta račun. Kako za hudiča pa naj jaz vem, kako se jejo veganski burgerji, kajne?

Veganski polpet je sestavljen iz rdečega fižola in ovsenih kosmičev, bombetka je iz kamutove moke s sezamom, dodana je čili omaka, kečap, rdeče zelje in še dve omaki.

Kot ljubitelj mesa sem imel precej pomislekov. Ali lahko ta burger primerjam z ostalimi burgerji? Ali lahko primerjam dve povsem različni stvari? Ali mi bo ta burger sploh všeč?

Zanimivo je, da sem ob prvem ugrizu v burger bil pozitivno presenečen. Presenečen iz vidika okusa, saj omakice in vse ostalo naredijo kombinacijo, ki je precej podobna mesu – ja, res sem to napisal. Dejstvo je, da smo navajeni okusa mesa predvsem preko dodatkov, ki jih damo na nanj – čebula, česen, poper, sol. Ko sem jedel veganski burger sem ugotavljal, da mi je všeč. Presenetil me je njegov okus in sem navdušen nad njim, kljub temu, da je brez kosa mesa. Okus pa je bil precej boljši, kot od marsikaterega burgerja, ki sem ga do sedaj pojedel in je v njem bilo meso.

Cena veganskega burgerja je 6 eurov. Za razliko od navadnega burgerja, sem se po njem počutil precej boljše, saj ni bilo inzulinskega šoka. Definitivno bom v prihodnosti testiral tudi vegi burgerje, pa naj si vsak misli, kar si želi o njih!

organic_garden_burger

  1. Lajkam objavo in ja, njihovi vegan burgerji so res top! :)

Komentarji so zaprti.