Novi mediji klijejo kot gobe po dežju. Vsak dan odkrijem kaj novega in se čudim, da kaj takšnega obstaja. Danes zjutraj sem odkril nov portal domovina.je, ki obstaja očitno že nekaj časa. No, odkril sem “zapis” Milene Miklavčič z naslovom Magične razsežnosti Donalda in Melanie Trump “trikrat na dan” (vir).

Milena Miklavčič je pisateljica in v svojem zapisu je v glavni vlogi žena morebitnega bodočega ameriškega predsednika Melania Trump aka Melanija Knavs. Že sam začetek obeta – namreč piše o tem, kako se je Melanija v oddaji Howarda Sterna pohvalila, da Donald Trump seksa z njo trikrat na dan. Ne bom šel v detajle, ampak bodimo iskreni – koliko vas seksa trikrat na dan?

Avtorica skozi svoj zapis poskuša dokazati, da bo ravno Melania Trump prinesla slovenskost v Belo hišo (hipotetično). Seveda to zapiše na način, da si lahko predstavljamo zelo živo Belo hišo, ki bo povsem drugačna, kot je bila do sedaj, ko je v njej Michelle Obama.

Na okenskih policah bodo zacveteli gorenjski nageljni ali celo bršlinke. V kuhinji, na notranji polički pa se  bo znašel peteršilj, majaron, drobnjak, zelena. Žirovke ji lahko naklekljajo prt, morda tudi zavese za v spalnico, delavci v Alpini pa bi jima naredili unikatne pohodniške čevlje, kajti park okoli Bele hiše je prostran in včasih si je treba noge tudi razmigati. Če ZDA ne pride v Slovenijo, naj Slovenija pride v ZDA!

Da boste vedeli, kaj čaka ZDA, če slučajno zmaga Trump. Pa vendar so Milena Miklavčič ne ustavi zgolj pri tem. Ona ima rešitev za vse. Namreč Melania Trump je bila očitno poslana iz nekje drugje in obstaja upanje, da bo zaradi nje Slovenija rešena. Njen predlog je “čudovit”.

Že lani, ko se je ameriški volilni cirkus začel, bi lahko turistične agencije v svoji ponudbi predstavile Slovenijo kot deželo, v kateri se je rodila prihodnja prva dama USA. V kombinaciji z otokom na Blejskem jezeru, Triglavom, Postojnsko jamo, človeško ribico, z nešteto kilometri kolesarskih poti, prekmursko gibanico, s starodavnim Piranom, belim Pinotom in še čem, bi bila takšna ponudba izjemno privlačna. V trenutku bi si vsak, od Pekinga do St. Moritza, ki nas do zdaj ni niti opazil, Slovenijo zapomnil za vse večne čase.

Tako, da veste. Kaj ti bodo milijoni vrženi v promocijo Slovenije. Kaj ti bodo trume zaposlenih, ki se ukvarjajo s promocijo Slovenije in jo predstavljajo tujcem. Naša rešitev je Melania Trump – oseba, ki bo rešila Slovenijo. Zaradi nje bodo vsi vedeli, kje je Slovenija in trume turistov bodo želele videti dom in kraj Melanie Trump. Predlagam, da postavimo spomenik njej v vsakem kraju in naredimo Melanijino pot po Sloveniji, kjer bodo ti turisti lahko uživali. Ker ona bo rešila Slovenijo in Donald bo plačal dolgove države, ki mu je dala ženo, kajne?

Potem se bomo počasi prebudili in bomo ugotovili, da Melania ne bo rešila Slovenije in da bi bilo precej smiselno, da se nauči vsaj jezika, če že mora komunicirati v javnosti. Da si marsikdo v Sloveniji želi, da bi zamenjali njeno državo rojstva in bi bila iz Slovaške, kot pa da vrže precej slabo luč na Slovenijo. Pa tako malo prostora v medijih dobi, pa vendar še takrat govori, kot da bi pravkar prišla v ZDA.

Ampak nekateri pisci v Sloveniji živijo v iluzijah in upajo, da obstaja Melania Trump, ki nas bo rešila. Vsi ostali so namreč že obupali nad tem.

Spodnji intervju je eden izmed tistih, kjer izvemo o tem, da je Melanija poliglot, da je njena mama delala v “fashion industry” in da je njen oče bil “manager of the company”. Marsikdo iz tistih krajev, kjer je Melania doma ve, da temu ni bilo povsem tako. Ampak, če obstaja možnost, da postaneš morebitna prva ženska ZDA.. Potem je lahko tudi zgodovina malce drugačna. Pa saj smo tega v Sloveniji že navajeni!

Melania Trump On Her Life, Marriage And 2016 | Morning Joe | MSNBC

Melania Trump Interview about her life

Video thumbnail for vimeo video Washington - spomini v fotografijah – had blog