Domoljublje / ni fašizem, niti rasizem / nova slovenska beseda

Ne, domoljublje ni nova slovenska beseda in ne obstaja v SSKJju. Vendar je bila ta beseda z veliki črkami napisana na transparentu na zborovanju proti islamizaciji v Mariboru. Transparent je imel celo več besedila – domoljublje / ni fašizem, niti rasizem.

Ker imajo domoljupci (ja, zapisano je napačno) precej problemov s slovenskim jezikom in pisanjem določenih besed, samo par nasvetov, ki lahko pridejo prav, ko bodo naslednjič pripravljali transparente, s katerimi bodo želeli dokazati svojo pripadnost Sloveniji in slovenskemu jeziku:

  • besede s korenom slovens – se pišejo z malo črko
  • zaimek svoj uporabimo vedno, kadar je osebek v konkretnem stavku jaz, v nasprotnem primeru uporabimo zaimek moj (vir)
  • beseda vlada se piše z malo črko, razen če je Vlada Republike Slovenije ime organa (vir)
  • predlog S se uporablja pred soglasniki – c, č, f, h, k, p, s, š in t (vir)
  • predlog Z se vedno uporablja pred samoglasniki a, e, i, o in u
  • predlog H se vedno uporablja pred G in K

Da ne bo pomote. Tudi jaz delam napake in imam precej pravopisnih napak. Vendar se ne hvalim, da sem domoljup. Če bi se, potem bi prebral svoje zapise vsaj enkrat in popravil slovnične napake.

Veseli me, da se proti islamizaciji v Mariboru zbere  zgolj okoli 50 ljudi, kar dokazuje, da se razmere spreminjajo, kljub propagandnemu stroju, ki ga ima za seboj desnica in ki se na vse kriplje trudi, da bi uspela v Sloveniji vzpostaviti obsedene razmere in tako prevzeti oblast.

p.s.: fotografija ni moje avtorsko delo – če kdo pozna fotografa, ki jo je posnel, naj sporoči! Hvala!

domoljublje

  1. Hahah, pa tudi ce bi pojem obstajal, je napabo zapisan. Ce ze, bi moglo bit “domoljubje”, ker je to sestavljanka iz doma in ljubezni. Bimboti pa so na transparent napisali domoljublje, bravo res hahah. Se res takoj vidi nivo izobrazbe teh ljudi.

Komentarji so zaprti.