Boris Vezjak je včeraj v svojem zapisu Pahor v Marofu: ko suženjstvo premaga flirt zadel žebljico na glavico. Borut Pahor je leta 2012, v predvolilni predsedniški bitki, prostovoljno delal pri različnih podjetjih po Sloveniji. Med drugim je delal tudi v podjetju Marof Trade, ki zadnje čase polni medije, saj so odkrili, da gre pri njih za trgovino z ljudmi, izkoriščanje tujih delavcev, delo brez pogodb o zaposlitvi.

Predsedniški kandidat Borut Pahor je v okviru že 45. projekta “SKUPAJ – spodbujajmo drug drugega” prostovoljno delal v okviru Gozdnega gospodarstva Postojna in sicer v lesno-predelovalnem podjetju Marof Trade v Starem trgu pri Ložu. V dopoldanski izmeni je delal na stroju za žaganje hlodovine, nato pa še na oddelku za sortiranje rezanih kosov lesa za izdelavo AB opažnih plošč, ki se uporabljajo v gradbeništvu po celem svetu, saj je podjetje večinsko izvozno naravnano. (vir)

Pričakoval bi, da se bo Borut Pahor, sedaj PRS, vseeno oglasil na to temo in povedal svoje mnenje. Vendar je tišina. Tako, kot smo jo navajeni pri njemu pri takšnih in drugačnih vprašanjih – takrat se ne oglasi kot moralna avtoriteta in ne komunicira z javnostjo. On se raje pojavi v oddajo Na žaru in dovoli, da se mu cela Slovenija smeji. Ker to prinaša dodatne točke, ukvarjanje z delom na črno in izkoriščanje ljudi pač ni prvorazredna tema o kateri bi moral karkoli povedati. On se ne ukvarja s temami, ki ne prinašajo političnih točk.

Zanimivo pri vsej stvari je, da mediji v povezavi s podjetjem Marof Trade niso odkrili odgovornih oseb, ali pridobili njihovih izjav. Očitno tudi zgodba za medije ni tako zanimiva. Mogoče se bo sedaj kateremu od novinarjev, v povezavi z Borutom Pahorjem, vse skupaj zdelo dovolj intrigantno in bo šel raziskovati vse skupaj.

Sicer pa obstaja tudi obrazec, ki ga je moralo podjetje izpolniti, da je zagotovili Borutu Pahorju, da dela prostovoljno in da ne gre za delo na črno, ko je delal v podjetju Marof Trade. V tem primeru mora imeti Borut Pahor ta dokument še shranjen in na njem je verjetno podpis odgovorne osebe – če kateri od medijev išče sledi in ne ve kje začeti z razkrivanjem te zgodbe.

Ali pa zgolj ta zgodba ni dovolj zanimiva za javnost, saj gre za tuje državljane..

marof_trade_borut_pahor