Dars / protihrupne ograje ne delujejo

Bravo Dars! Protihrupne ograje, ki so jih zelo dolgo postavljali proti Celju, ne delujejo! Postavljanje ograj ni povzročilo samo veliko stroškov (argument, da je denar iz EU, ni validen), ampak tudi zastojev in jeze voznikov, ki so vsak dan stali v kolonah. Tudi pogled na samo ograjo proti Celju je vse prej kot normalen.

Vendar bolj kot zgoraj naštete stvari boli dejstvo, da so pri Darsu tako nesposobni, da šele sedaj ugotavljajo (no, pred parimi meseci so se pojavile prve govorice o tem), da protihrupne ograje ne delujejo in da problem s hrupom ni rešen. Koliko denarja je šlo v ta projekt je verjetno skrivnost. Očitno nihče ni vnaprej razmišljal o teh stvareh in sedaj, ko stvar ne deluje, kot bi morala, bodo odstopili od pogodbe.

Dars je še enkrat dokazal, da so samo za to, da porabljajo denar. Tudi protihrupne ograje proti Vrhniki bodo doživele podoben konec, ko bodo ugotovili, da bolj potrebujejo še en dodaten pas na avtocesti (za izločanje vozil pred Vrhniko), ampak takrat si bo spet nekdo omastil brke.

Upam, da bodo tudi odgovorne osebe za ta projekt znotraj Darsa odgovarjale za to malomarnost, predvsem pa za škodo, ki je bila storjena!

Pa še par stvari, na katere verjetno ni nihče pri Darsu razmišljal, ko so se odločali za takšne protihrupne ograde:

  • kaj se zgodi, ko se v ogrado zaleti tovornjak in jo podre in s tem povzroči še dodatno sranje
  • kaj se bo zgodilo, ko bodo naše ceste postale preozke in jih bo treba širiti. Kaj se bo zgodilo takrat?
  • zakaj sta bila deležna tega privilegija le dva odcepa na naših avtocestah, ko pa je takšnih odsekov, ki bi bili potrebni protihrupnih ograj še veliko veliko več (tukaj bom preskočil, da je vsak, ki je gradil hišo blizu avtoceste vedel za hrup in vse ostalo)
  • zakaj se Dars ni odločil, da bi naredil rajši tunele po celi Sloveniji? Glede na to, da smo za izgradnjo kilometra avtoceste plačali v preteklosti hudičevo veliko denarja, bi bilo tudi to povsem izvedljivo
  • ali se bo na protihrupnih ograjah lahko oglaševalo? Jaz vidim to, kot odlično marketinško potezo (ja, vem, da je prepovedano oglaševanje na avtocestah in ob avtocestah v določeni razdalji), ki bi Darsu prinesla nekaj soldov