Stranka SDS in njen veliki vodja, Janez Janša, so znani po načinu komunikacije na Twitterju. Definitivno njihov način komunikacije ni primeren za politično stranko, ali pa za človeka, ki je imel nekoč v rokah vajeti te države. Ker je želja po teh vajetih zelo velika, so tudi njegove izjave temu podrejene.

Kaj je torej storil Janez Janša, da me je zopet pripravil do tega, da ga omenjam. Naj na začetku, kot že mnogokrat, najprej obrazložim, zakaj pišem o Janezu Janši in vseh ostalih primerih, ki se sploh ne bi smeli zgoditi. Stvar je preprosta. Če nihče ne pokaže s prstom na takšne primere, potem to kmalu postane praksa. Če obstajajo ljudje, ki obsojajo takša dejanja, besede, potem obstaja tudi verjetnost, da se karkoli spremeni, ali pa preprosto, da se ljudje zdrznejo ob takšnih objavah. Če bomo vedno samo tiho, potem… Ne, ne bom razmišljal o tem.

Janez Janša je včeraj na Twitterju objavil tvit, ki bi ga morali danes mediji obsoditi. Ki bi ga morali obsoditi tudi ljudje v Sloveniji, saj je znova pokazal način diskreditacije vseh, ki niso njihovi. Namreč, včeraj je v oddaji Dnevnik bilo govora o naraščanju negativnega odnosa do tujcev. Notri je novinarka Evgenija Carl prikazala tudi Facebook skupino Legija smrti, v kateri so se po “naključju” znašli Branko Grims, Andreja Valič Zver in Branko Šumenjak.

Smešno je gledati, kako se Branko Grims izgovarja in išče zaroto v levičarskih “hekerjih”, kljub temu, da to ne drži. Ampak to je retorika, ki jo Branko premore. No, zakaj je kdo v kateri skupini ni moja stvar, je pa zanimivo videti, kako mačke mjavkajo, ko jim stopiš na rep.

Po tem prispevku, pa je Janez Janša pokazal kaj pomeni svoboda govora v Sloveniji za nekatere. Tole spodaj je tvit, ki bi ga morali obsoditi. Namreč, nivo komunikacije ni nivo, ki bi si ga smel privoščiti katerikoli politik. Še posebej pa ne politik, ki bi za prevzem oblasti naredil vse.

Včeraj sta bili na vrsti dve novinarki, jutri bodo vse ženske, ki ne razmišljajo tako, kot razmišlja Janez Janša, ali pa vse, ki se ne strinjate z njim in razmišljate s svojo glavo. Bomo dopustili to?

Odzivi na Twitterju so bili precej zanimivi.

jansaaa