Moški si na stara leta kupujejo kabriolete, omislijo mlajša dekleta, se potetovirajo in počnejo različne druge stvari. Jaz sem se tri dni igral / imel na testiranju Xplorer skuter rolko Balance Board Sport (posodili so mi jo pri Mimovrste) ki bi že skoraj sodila v isto kategorijo, kot prej omenjene stvari.

Pred parimi meseci sem se po Ljubljani vozil s Segwayem, in bil navdušen. Ko so me pred parimi dnevi poklicali iz Mimovrste, če bi testiral rolko Balance Board Sport, sem seveda takoj rekel ja. Šele kasneje sem šel preverjati informacije na internete, čemu sem sploh rekel da.

Med gledanjem posnetkov, me je malce stisnilo, saj ta rolka nima “balance”, ampak se z nogami upravlja celotno električno rolko, ki ima avtonomijo okoli 20 kilometrov in doseže hitrost 15 km/h. Pri Mimovrste so mi dali tudi čelado, vendar sem se odločil, da živim bolj drzno in je nisem uporabil – definitivno priporočam uporabo čelade!

Ta rolka je zanimiva. Preko bluetootha jo lahko povežete s svojim telefonom in tako predvajate glasbo – ja, rolka ima zvočnike in ko prvič stopite nanjo, se vam oglasi in mene je precej prestrašila. Ko se vam uspe postaviti na njo, naj omenim, da prvič to niti ni tako preprosto, se vam uravnoteži in potem ste pripravljeni na svojo prvo vožnjo.

Fun, fun, fun. Če vas kdo gleda, zanj. Sicer ne toliko, ker prva vožnja je kot prvi koraki, ki jih naredi otrok. Z nagibanjem kolen naprej in nazaj pospešujete, ali zavirate, ko se z nogami nagibate sem ter tja, pa delate zavoje. Precej podobno smučanju, zato mi je to vse skupaj šlo precej dobro – od nog. Kljub strahu, da se bom prekucnil, je elektronika poskrbela za to, da mi tudi to ni uspelo. V bistvu se lahko vsak, vsaj malce motorično sposoben človek, zelo hitro navadi vožnje z električno rolko in gre lahko z njo tudi med ljudi. Jaz sem za prve “korake” izkoristil garažno hišo, kjer ni ljudi – so pa vozila, vendar so vsa ostala nepoškodovana in tudi jaz sem ostal nepoškodovan.

Cena? 569 eurov! Kar je precej manj kot kabriolet, mlada lubica, ali kaj podobnega, kar pride na pamet ljudem. In pri tej rolki je potrebno imeti glavo na pravem mestu, za razliko od ostalih stvari.