Zadnje dni Janez Janša polni medije. Njegove Twitter izjave bi morala obsoditi celotna Slovenija. Tudi tisti, ki so na njegovi strani. Pa vendar se to ne dogaja. Ljudje so tiho. Pogledajo v stran in si mislijo svoje. Nekateri celo kritizirajo njegovo izpostavljenost v medijih, ker naj bi s tem dobil točno to, po čemer hrepeni.

Najprej so prišli…

Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.

Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.

Martin Niemoeller 1976

Ravno zato ne smemo biti tiho ob takšnih in drugačnih izjavah ljudi, ki odločajo o naši usodi. Lahko smo tiho, ker se nas ne tiče, ker se tiče nekoga drugega. Lahko smo tiho in se smejimo v brk, ker nekdo nekoga “nasadi”. Lahko samo pogledamo stran in upamo, da se ne bo zgodilo nam. Pa vendar se bo. Takrat ne bo več nikogar, ki bi stal za nami in ki bi obsodil takšna dejanja.

To, kar se zadnji dni dogaja z Janezom Janšno na Twitterju ni normalno. Gre za poniževanje, ki si ga ne bi nihče smel privoščiti in tukaj lahko dodam še tole – še posebej pa ne politik in predsednik največje opozicijske stranke. Ne bom se spraševal, kaj se dogaja v njem, da piše takšne tvite, ampak vsak naj zaključi pri sebi, če je to še vedno človek, ki mu gre zaupati. Zaupati vodenje države?

Očitno so za Janeza Janšo vsi medijske prostitutke. Očitno so vsi, ki ne razmišljajo kot on, na nasprotnem bregu in jih je potrebno žaliti in obkladati z medijskimi prostitutkami. Očitno je tole stanje postalo simptomatično in strah me je, kdo bo naslednji na vrsti.

Se lahko vsak izmed nas za trenutek postavi v kožo teh ljudi, ki jih Janez Janša žali? Verjetno res ni to prijetno. In strokovnjaki, bi verjetno lahko marsikaj povedali na to temo – namreč ko vidiš povsod zarote. Ali pa tako pogosto omenjanje prostitucije kaže na kaj drugega.

Definitivno pogrešam obsodbe vseh deležnikov in stanovskih kolegov v teh primerih. Politiki bi morali biti najbolj etični in moralni ljudje, so pa očitno zgolj hujskači, ki lahko žalijo po mili volji vsepovprek.

janez_prostitucija