Aljoša Bagola na Creative Morning / video

Tokratni gost Creative Morning Ljubljana je bil Aljoša Bagola. Tisto bitje, ki dela v agenciji Pristop in ustvarja oglase, ob katerih se ljudje nasmihamo, zgražamo, smejimo, zamislimo. Nekateri ga cenijo, drugi se bockajo z njim, tretji pa ga občudujejo. Tudi Central Station je bil povsem poln v petek zjutraj. Jaz mogoče poznam Aljošo malce drugače, izven konteksta medijskega sveta.

Aljoša Bagola je srčen človek. Prijeten, uglajen, razgledan in sposoben. Preko 150 nagrad doma in v tujini priča o njegovih uspehih, pa vendar je povsem preprosto bitje. Medijska podoba je nekaj drugega, kar je on. Tudi pogled ljudi nanj, se razlikuje od njegovega bistva. V Sloveniji smo pač vsi strokovnjaki za vse in vsi bi naredili oglase boljše, kot jih Aljoša osmisli. Ampak on je šel že zdavnaj preko tega, da bi moral tekmovati z drugimi.

Dela oglase, si zmišljuje nove besede, predava, pomaga mladim, predvsem pa je v zadnjem času postal družinski človek. Vedno nasmejan, kljub temu, da njegova pot ni bila vedno lahka, kar je bilo tudi izhodišče njegovega “predavanja” na Creative Morningu.

Od kje je Aljoša Bagola. Kaj ga je definiralo. Njegov odnos do družine. Njegov odnos do sveta. Zakaj oglaševanje. Njegovi vzorniki, predvsem pa njegova razmišljanja so tisto, kar bi moral vsak, ki ga zanima kreativnost in oglaševanje poslušati.

Na srečo vŽivo.s posname Creativne Morning in ga potem lahko doma vsak v miru še enkrat pogleda. In Aljošo je vredno pogledati, predvsem pa prisluhnite njegovi zgodbi, ki je precej drugačna, kot si jo predstavljate.