FerFud se vrača in išče chefa s konceptom

Projekt FerFud, ki je lani razveseljeval slovenske ulice, se vrača tudi letos. Tokrat s prenovljenim konceptom, saj FerFud tovornjaček išče chefa z veliko idejo. Razpis je že odprt, kandidati lahko prijave oddajo do 10. aprila. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot par, ki bodo morali žirijo prepričati s svojo kulinarično idejo.

Zmagovalec bo prejel naziv FerFud chef 2016, se udeležil kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, prejel 10.000 evrov nagrade in se podal na kulinarično avanturo po Sloveniji. Njegova desna roka na poti bo Mitja Horvat, FerFud chef 2015, spremljali pa ga bodo tudi mentorji – znani slovenski kulinarični chefi.

Prijave že odprte
Z današnjim dnem so odprte prijave na rapis FerFud 2016. Naloga kandidatov je pripraviti predlog za dve glavni jedi in sladico, jih na zanimiv način poimenovati ter posneti video s predstavitvijo sebe in svojega celotnega koncepta. Rok za oddajo prijav je 10. april. Že dan kasneje bo žirija izbrala tri do pet kandidatov, ki bodo 12. aprila na Dvoru Jezeršek v živo predstavili svoje ideje in skuhali predlagane jedi. Zmagovalca bodo izbirali člani strokovne žirije in spletno občinstvo: od 12. do 17. aprila bo na spletni strani projekta www.ferfud.si potekalo spletno glasovanje za najljubšega kandidata. FerFud chef 2016 bo znan 18. aprila.

Šolanje, mentorstvo in denarna nagrada
Zmagovalca FerFud razpisa čaka intenzivno šolanje na Kuharski akademiji Jezeršek, pri sestavljanju jedi ga bodo vodili mentorji, najboljši slovenski chefi, med njimi Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko. Prejel bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov in mesečno plačilo za obdobje trajanja projekta. FerFud tovornjaček bo dobil dodatno ime in preobleko, skladno z idejo novega zmagovalca.

Na pot z novim FerFud chefom se bo v vlogi njegove desne roke podal tudi Mitja Horvat, FerFud chef 2015: »Lani smo s FerFud tovornjačkom pet mesecev razvajali borbončice ljubiteljev fer grižljajev po Sloveniji. Pripravili smo 17 različnih jedi in več kot 26.000 finih grižljajev. Fer je, da projekt nadaljujemo. Seveda z novim chefom, ki ga čaka nepozabna kulinarična avantura. Veselim se idej kulinaričnih nadobudnežev, ki jih bomo pomagali uresničili.«

Kulinarično razvajanje bo fer
FerFud tovornjaček bo z novim chefom in Mitjo svojo kulinarično potovanje po Sloveniji začel v mesecu maju in nove jedi ponujal vse do septembra. Sam koncept projekta FerFud ostaja enak kot v preteklem letu, jedi oziroma fini grižljaji bodo sestavljeni iz izključno kakovostnih Hoferjevih sestavin. Možno jih bo plačati bodisi z objavo na Facebooku ali Twitterju ali po minimalni ceni, ki bo enaka prodajni vrednosti njenih sestavin. »Vizija našega projekta ostaja enaka kot lani. Ljudem želimo ponuditi odlične kulinarične dobrote po fer ceni in prepuščamo jim, da sami določijo višino zneska, ki ga bodo odšteli za jed. V najmanjše možno plačilo bo zajet le strošek sestavin, ki so potrebne za pripravo ene jedi,« pojasnjuje Lejla Helbl, vodja področja za komunikacije in odgovorno vodenje pri Hoferju.

FerFud nadaljuje tudi svojo dobrodelno noto. Celoten prihodek projekta bo namenjen otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. »Že lani nas je navdušil projekt Ferfud, ki poleg zanimive izkušnje v ljudeh prebudi tudi solidarnost in občutek za soljudi. Iskreno smo hvaležni vsem, ki so skozi obroke pomagali otrokom iz vse Slovenije do lepšega jutri in zares se veselimo, da na ulice ponovno zapelje FerFudov tovornjaček in do ljudi ponese dobro voljo z dobrim namenom,« je ob začetku projekta dejala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Projekt FerFud ostaja fer: ljubiteljem kulinaričnega ustvarjanja ponuja možnost za uresničitev svojega idejnega koncepta, na slovenskih ulicah bo moč okusiti fine grižjaje po fer ceni, prihodek od prodaje pa bo namenjen otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.