Denis Avdič in Mišo Kontrec in angleški jezik / Znan obraz ima svoj glas

Nedelja. Po naključju preklopim na POP Tv in začnem gledati oddajo Znan obraz ima svoj glas. Mišo Kontrec kot Bobby McFerrin in komad iz leta 1988 – Don’t Worry, Be Happy. Glede na to, da nisem ravno reden gledalec oddaje mi interne fore niso povsem jasne.

Denis Avdič v svojem elementu in Mišo Kontrec, ki ima očitno probleme z angleškim jezikom, pred njim. Kasneje sem ugotovil, da Mišo ne zna govoriti angleško in je imel srečo, da mu do sedaj ni bilo potrebno peti v angleškem jeziku. Ko sem poslušal primitivizem, ki ga je zganjal Denis nad Mišom in se mu je to očitno zdelo smešno, me je malce stisnilo.

Ja, Mišo pač ne govori angleškega jezika in ne razume besed. Se zgodi. Ampak to še ni znak, da se je treba nekomu posmehovati in ga zaničevati. Ko mu je na koncu Mišo kontriral v romskem jeziku, se je zgodila enaka situacija. Denis ni ničesar štekal, vendar ga zaradi tega ni nihče smešil. Medtem ko je bil Mišo ves čas na tapeti. Primitivno, tako od Denisa, kot tudi od določenih žirantov, ki so se spustili na podoben nivo in se jim je v tistem trenutku to zdelo smešno.

Očitno je potrebno v teh oddajah igrati na točko žaljenja. Očitno je treba oddajo narediti “zabavno” s tem, da se nekoga potlači v drek, predvsem pa da je nekdo predmet posmeha. Meni kot gledalcu, se ta situacija ni zdela smešna, niti se mi ni zdela smešna situacija, ko žiranti govorijo v hrvaškem in angleškem jeziku, ker “so zabavni”. Da ne omenjam primatov in vseh ostalih izrazov, ki sem jih lahko slišal v včerajšnji oddaji na račun Miša aka Bobbya. Ne, ni mi všeč takšno norčevanje!

POP Tv bi mogoče moral vseeno malce paziti na takšne reči, saj to oddajo gledajo tudi mlajše generacije. Če se Denis posmehuje Mišu, ker ne zna angleško, bodo mlajši gledalci vzeli to za svoje in se bodo posmehovali tudi svojim sošolcem, ki niso vestni jezika. Predvsem pa se mi zdi, da takšno poniževanje ne sodi več na televizijo, kljub temu, da je nekdo hotel biti samo zabaven. Murska Saturday, kajne?

znanobraz

  1. Ko se nahajaš na področju Pop TV moraš pustiti vsako mero zdrave pameti. Pop TV je v riti, ta šov pa jih vleče ven. Zastavili so si nekaj stereotipov in jih furajo vsako oddajo. Po moje tudi Avdić ne zna kaj prida angleško, pa tudi poznavanje vse te svetovne pop glasbe je plod “plonk ceglca”. To je komerciala. Še vedno lahko odklikaš kam drugam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja