ManuElla je bila naša letošnja predstavnica na izboru Pesmi Evrovizije. Ni zmagala. Zmagala je Jamala iz Ukrajine, naša ManuElla pa ni prišla v finale. Zgodba, ki se ponavlja iz leta v leto in niti najmanj ne pričakujem, da bi bilo v bližnji prihodnosti kakorkoli lahko drugače. Pač, sprijaznimo se, da naše pesmi niso na tem nivoju in naši pevci niso iz pravega testa – dodajmo še kuhinjo in smo tam.

To, da ne pridemo v finale je naša stalnica. Tudi to, da se ne spomnim naših izvajalcev in pesmi, ki so nas v preteklosti zastopali na Pesmi Evrovizije verjetno ni nič takšnega. Mi je pa zanimivo, ko danes berem izjave ManuElle, kako si ona vse skupaj predstavlja.

Po pravici povedano nisem nič pričakovala. Nikoli nisem zasledila, da bi bila pri nas kakšna evforija, ko se je vrnil evrovizijski predstavnik. Ponavadi je to bolj pri športnikih. Je pa žalostno, kaj naj rečem,” nam je svoj pogled na bolj kot ne prazno brniško letališče predstavila pevka. (vir)

Očitno bi jo morali pričakati z vojaškimi častmi, postaviti rdečo preprogo in igrati bi moral Big Band RTV Slovenije. Seveda. Ona nas je zastopala na Pesmi Evrovizije. Lahko bi dobila Red zaslug za ljudstvo, ali kakšno podobno odlikovanje za njen nesebični doprinos k prepoznavnosti Slovenije.

Mogoče lahko zastavim vprašanje drugače. Ali kdo ve, kakšen je naslov pesmi, ki jo je pela EmanuElla na Pesmi Evrovizije? Brez guglanja, prosim. Ja, smo vsi približno na istem, kajne? Ne spomnimo se, ker nam komad niti ni ostal v glavi. Mogoče je res že čas, da se nehamo ukvarjati s takšnimi tekmovanji in denar namenimo za karkoli drugega. Da ne bo še kdo drug razočaran, ker ga ni pričakala množica ljudi na Brniku in ni Borut Pahor sam lastnoročno prinesel rože!

p.s.: sploh ni tako slab komad :)

ManuElla – Blue and Red (Eurovision Song Contest 2016 – Slovenia)

manuella