ManuElla je bila naša letošnja predstavnica na izboru Pesmi Evrovizije. Ni zmagala. Zmagala je Jamala iz Ukrajine, naša ManuElla pa ni prišla v finale. Zgodba, ki se ponavlja iz leta v leto in niti najmanj ne pričakujem, da bi bilo v bližnji prihodnosti kakorkoli lahko drugače. Pač, sprijaznimo se, da naše pesmi niso na tem nivoju in naši pevci niso iz pravega testa – dodajmo še kuhinjo in smo tam.

To, da ne pridemo v finale je naša stalnica. Tudi to, da se ne spomnim naših izvajalcev in pesmi, ki so nas v preteklosti zastopali na Pesmi Evrovizije verjetno ni nič takšnega. Mi je pa zanimivo, ko danes berem izjave ManuElle, kako si ona vse skupaj predstavlja.

Po pravici povedano nisem nič pričakovala. Nikoli nisem zasledila, da bi bila pri nas kakšna evforija, ko se je vrnil evrovizijski predstavnik. Ponavadi je to bolj pri športnikih. Je pa žalostno, kaj naj rečem,” nam je svoj pogled na bolj kot ne prazno brniško letališče predstavila pevka. (vir)

Očitno bi jo morali pričakati z vojaškimi častmi, postaviti rdečo preprogo in igrati bi moral Big Band RTV Slovenije. Seveda. Ona nas je zastopala na Pesmi Evrovizije. Lahko bi dobila Red zaslug za ljudstvo, ali kakšno podobno odlikovanje za njen nesebični doprinos k prepoznavnosti Slovenije.

Mogoče lahko zastavim vprašanje drugače. Ali kdo ve, kakšen je naslov pesmi, ki jo je pela EmanuElla na Pesmi Evrovizije? Brez guglanja, prosim. Ja, smo vsi približno na istem, kajne? Ne spomnimo se, ker nam komad niti ni ostal v glavi. Mogoče je res že čas, da se nehamo ukvarjati s takšnimi tekmovanji in denar namenimo za karkoli drugega. Da ne bo še kdo drug razočaran, ker ga ni pričakala množica ljudi na Brniku in ni Borut Pahor sam lastnoročno prinesel rože!

p.s.: sploh ni tako slab komad :)

ManuElla – Blue and Red (Eurovision Song Contest 2016 – Slovenia)

manuella

One Response to ManuElla bi sprejem na Brniku / Borut Pahor bi ji lahko prinesel rože?

  1. Le moi pravi:

    ” Mogoče je res že čas, da se nehamo ukvarjati s takšnimi tekmovanji in denar namenimo za karkoli drugega.”

    Še en, ki se je čutil poklicanega govoriti o stroških Evrovizije, čeprav očitno o njih ne ve ničesar. Projekt je lani RTV stal 120 tisočakov. Koliko ur programa so na ta račun dobili, lahko pogledaš v spored, koliko so pri tem zaslužili z oglasi ob gledanosti 300k+, verjetno bolje od mene oceniš sam (če seveda nisi šarlatan tudi glede oglaševanja). Dvomim, da je nacionalka teden zaključila z minusom na računu. Pa tudi če ni zaslužila niti centa, je to najslabše porabljenih 120 tisočakov naše javne televizije?

    Če pa še vedno misliš, da je denar vržen skozi okno, pa te izzivam, da predstaviš svojo vizijo oddaje, ki bi prinesla takšno gledanost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.