To, kar se zadnje čase dogaja s stranko SDS, marsikoga preseneča. Vrstijo se izstopi članov, ki so pomembno vplivali na vlogo stranke v našem političnem prostoru in ki so postavljali ogrodje tega, kar je stranka SDS trenutno. Najprej je izstopil Dragutin Mate, kasneje pa še Vera Ban. Danes, 23.5.2016 pa tudi poslanec Andrej Čuš. Sedaj se pripravlja še par izstopov in tudi nekaj menjav v izvršilnem odboru SDS.

Tudi politične stranke so v krizi. Nekoč je po tej poti šel LDS, Zares, Pozitivna Slovenija in še nekaj drugih strank, ki niso našle več prave poti do svojih volivcev. Sam se nagibam k temu, da je v Sloveniji med strankami naravna selekcija – da kljub temu, da imamo volivci spomin zlate ribice in po parih mesecih pozabimo na vse obljube, ki so nam jih dali politiki pred volitvami, pa nam določene stvari vseeno ostanejo in temi primerno tudi nagradimo politične stranke na volitvah.

Ali je za to, kar se dogaja znotraj SDS kriv Janez Janša? Vprašanje za milijon dolarjev! Če vodi stranko tako, kot je vodil državo, potem definitivno. Je pač rojen “vojskovodja” in ko se je zgodila Roška je bil to njegov triumf. Zanimivo je, da se mu lansko leto, ko je “padla” Patria ni zgodilo podobno, kajti potem bi postal nekakšen novodobni Tito. Človek za vse čase.

Vendar se dogaja ravno obratno. Tudi SDS volivci niso več navdušeni nad tem kar se dogaja. In napovedi, da bo na desnici nastalo več novih političnih strank bodo kot kaže dobile svoj smisel. Volivci bodo migrirali do drugih strank, kjer pa bodo ugotovili, da se stvari v politiki itak nikoli ne spremenijo. Tako kot je ugotovil marsikdo pri SMC, ali pa tudi že prej pri političnih strankah, ki so se pojavile čez noč na političnem parketu in “pele eno sezono”.

Me pa veseli, da imajo določeni ljudje iz stranke SDS toliko jajc, da izstopijo in o tem tudi javno spregovorijo!