Nimate poslovne ideje, kako bi zaslužili denar? Ideja je dokaj preprosta – primer Hangout napihljive zofe. Greš na spletno mesto Alixpress in najdeš stvar, ki jo želiš prodajati. Na svojem spletnem mestu naviješ maržo za izdelek (Hangout napihljiva zofa) in jo seveda s popustom 51% ponudiš preko Kuponkota! Hvala Lenart, ker si odkril tole in zložil vse skupaj na način, da bo vsakomu jasen.

Lepo po vrsti:

 • najprej greš na spletno mesto Aliexpress, kjer najdeš izdelek 10 Seconds Inflatable Sleeping bags Adult Hangout Lounger Air Sleep Bag For Camping Beach Infla Air Sofa Lazy bag Camping Bed (link) za $39.02 (Free Shipping to Slovenia via China Post Registered Air Mail), ali pa za $19,90 Fast Inflatable laybag Sleeping Bag Lamzac Hangout Lounger Air Camping Sofa KAISR Beach Nylon Fabric sleep Bed Lazy Chair (link) – hvala Anže
 • nabaviš kup teh napihljivih zof in jih v Sloveniji ponudiš kot Hangout napihljiva zofa (link) za 99,00 EUR
 • ker si želiš pospeševati prodajo, se odločiš, da boš dal ta izdelek na Kuponkota (link) za 49,00 EUR (51% popust)
 • ker je ta napihljiva zofa sedaj trend, jih lahko prodajaš kot vroče žemljice

Zelo preprost način in zelo preprosta izvedba. V bistvu se ni treba niti toliko potruditi, da bi naredil svoje fotografije, ampak vzameš fotografije iz spletnega mesta https://www.fatboy.com/si, kjer so vse te zofe tudi brendirane in katere so oni prvi predstavili trgu. Za naš trg pač “zamegliš” brand in voila. Stvar funkcionira. Kar je seveda zelo napačno in avtorske pravice so nekaj, kar se ne bi smelo takole kršiti. Od Aliexpressa, do Unitradea, do Kuponkota..

Aha. Še vizualno, da boste dobili občutek, kako vse skupaj izgleda. Lenart, hvala za tole!

p.s.: da ne bo kdo razumel napačno. Nič ni narobe, če se vsak po svoje znajde. Tole je samo primer tega, kako se dela in kako lahko z malo vložka zaslužiš precej!

balkan-doo

4 Responses to Hangout napihljiva zofa / Unitrade, Aliexpress, Kuponko / poslovna ideja

 1. Rok pravi:

  Ne vem sicer kaj je to takšnega. Marža je presenetljivo mala, izdelkov prodanih praktično nič. Ideja bolj slaba kot dobra.

  Prava ideja je bila recimo prodaja rezalnika za sadje in zelenjavo, ki je bil ravno v času prodaje glavni hit topshopa medtem ko je slovenski uvoznik prodajal omenjen izdelek na 1nadan in prodal čez 2300 kuponov po 24,90€ (pol cene topshopa) in zaslužil po mojih kalkulacijah približno 45.000 eur v enem tednu. Nabavna cena je bila zgolj nekaj čez 5eur.

  Drugače pa ta biznis kar se tiče prodaje zofe je bolj “propadla” ideja kot dober posel. Vsak iz vidika enega izmed spletnih prodajalcev…

 2. Rok pravi:

  Predvidevam pa, da je bila nabava bolj tukaj preko https://www.alibaba.com/product-detail/wholesale-inflatable-air-cushion-sofa_60465075889.html?spm=a2700.7724838.0.0.H7f7Op ker že če preverim tale izdelek pri dokaj “znanih” naših EU dobaviteljih je nabavna cena dobrih 25€.

 3. Miha pravi:

  Nekaj si pozabil, da se na teh 39 usd plača ddv + carina, da je v 49 eur vključen DDV in da ima tudi Kuponko svojo maržo…če torej nekdo kupi to po 39 usd in prodaja pri nas za 49 eur dela zagotovo izgubo….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.