Film Warcraft Začetek / Kino Bežigrad

Včeraj sem bil vabljen na predpremiero filma Warcraft Začetek v Kino Bežigrad. Ker zadnjih 10 let uporabljam Apple računalnike, tudi nimam pojma o računalniških igricah. Jaz sem ostal z igricami nekje pri Leisuer Suit Larryu. Posledično tudi zgodbe o World of Warcraft ne poznam. Kar me sicer ni motilo, dokler nisem prišel do kina in ugotovil, da je tam večina poznavalcev in igralcev te igrice.

Razprodana dvorana. Pred njo dva oblečena v Horde in en v pripadnika Zveze. Zame vse nepoznano, vendar sem se pustil presenetiti in prvič nisem že pred začetkom začel pizditi. V predverju kina so na velikih zaslonih igrali igrice – predvidevam da #WoW in množica je uživala.

Film Warcraft Začetek? Glede na to, da nisem poznal zgodbe, mi je bil zanimiv. Ko sem pred tem preveril ocene na različnih portalih, sem bil skeptičen. Nekje zelo dobro ocenjen, nekje slabo. CGI filmi mi sicer niso blizu in tudi fantazijski svetovi mi niso ravno nekaj, v kar bi se lahko moja domišljija spustila – vendar sem bil vseeno precej navdušen nad filmom. Mogoče zato, ker sem po dolgem času gledal film v kinu, ali pa preprosto zato, ker je tako drugačen od filmov, ki jih sicer gledam.

Definitivno bo sledil še drugi del Warcrafta, kajti takšen je bil zaključek – ne bom pa “spoilal”, ker se mi to ne zdi smiselno, predvsem pa zanimivo za vse tiste, ki niste bili včeraj na razprodani predpremieri.

Aha. Za vse tiste, ki bi šli pogledat film, pa ste v podobni situaciji, kot sem sam – nimate pojma za kaj se gre / osnovni podatki, ki so smiselni, da jih poznate, da vam bodo stvari bolj jasne:

ZVEZA – ALIANSA

ANDUIN LOTHAR (Travis Fimmel)

Lothar je neustrašen bojevnik, ki se zvesto bori za svojega kralja in kraljestvo, ki se znajde na pragu uničujoče vojne. Da je postal zaščitnik Azerotha, je moral žrtvovati vse, tudi svoje zasebno življenje, zato je izjemno nezaupljiv. Malce bahav človeški heroj bo lastnoročno odločal o usodi Azerotha.

KHADGAR (Ben Schnetzer)

Moč mladega junaka in knjižnega molja Khadgarja leži v njegovem znanju. Potem ko opusti urjenje za Varuha, skuša živeti normalno življenje, a svoji usodi ne more ubežati. Zaplete se v skrivnostno invazijo Azerotha, zato se mora soočiti s svojimi obveznostmi. Medtem ko bo iskal svoje mesto med heroji, bo Khadgar odkril razsežnost svojih moči in temnih sil, ki se skrivajo tik pod površjem.

MEDIVH (Ben Foster)

Je Varuh, ki s svojo magijo bdi nad Azerothom. Najmočnejši mag v kraljestvu mora uporabiti svoje mistične moči, za katere je plačal visoko ceno, da bi obvaroval prebivalstvo in povrnil naravno ravnovesje. Kadar ne rešuje sveta, so njegove poti skrivnostne … V visokem stolpu se ukvarja s silami, ki presegajo naše razumevanje. Edini in poglavitni namen njegovega obstoja je varovanje Azerotha.

KRALJ LLANE WRYNN (Dominic Cooper)

Vsak kralj podeduje izzive svoje dobe. Dediščina plemenitega kralja Llana je očitno največja vojna v Azerothovi zgodovini. Preden bo uničenje neizbežno, se bo moral dobrosrčni vladar zanesti na svoje svetovalce, da bi premagal orkovsko vojsko, ki vdre v njihov miroljubni svet. Llane je prepričan, da je uspeh odvisen od enotnosti vseh prebivalcev Azerotha. Če moči ne bodo združili, jih čaka izumrtje.

LADY TARIA (Ruth Negga)

Taria je modra in pravična kraljica, njena milost in diplomacija pa ljudem vlivata upanje tudi v najhujši uri. Kraljevi zakon, v katerem se je rodil tudi sin Varian, temelji na spoštovanju in enakovrednosti. Taria se zaveda, da si pravi poglavarji prislužijo zaupanje njihovih klanov, zato je prepričana, da morajo Garono pridobiti na svojo stran. Kot spretna mirovnica izkoristi svojo žensko intuicijo, s katero pridobi njeno zaupanje.

GARONA (Paula Patton)

Je pol človeška pol orkovska sužnja poglavarja orkov Gul’dana. Rojena je iz obeh svetov, a ne pripada nobenemu. Zaceljene kosti so še močnejše, zato je Garona veliko bolj močna, kot je videti. Ker je razpeta med dvema svetovoma, se bori, da bi našla svoje pravo mesto in sprejetje družbe. Trpljenje je spremenila v moč in postala samozadostna bojevnica, ki razume, da je strah nujen za preživetje. Ko se znajde ob Lotharju, jo prevzameta njegov šarm in pogum.

HORDA

DUROTAN (Toby Kebbell)

Spoštovani poglavar Durotan se bori za prostor, ki bi ga lahko imenoval dom in kjer bi lahko zgradil prihodnost za svojo družino. Zanj je na prvem mestu preživetje njegovega klana Frostwolf in noseče žene Drake. Verjame v svojo vrsto, kakršna je bila, preden jo je Gul’dan zastrupil z magijo. V bitja surove moči, ki so živela po naravnem redu in katerih disciplina in čast sta bili neomadeževani. Zaveda se, da mora povesti orke na novo pot, da bi lahko preživeli in si v Azerothu ustvarili dom.

ORGRIM (Robert Kazinsky)

Orgrim vihti mogočni Doomhammer, enega najmočnejših orkovskih orožij, ki se prenaša skozi generacije. Kri prednikov, ki so bili vsi po vrsti izjemni bojevniki, Orgrima v bitkah napaja z besom in hrabrostjo. Pravzaprav je vojna njegova dediščina. Orgrim se je ob boku Durotana boril v številnih bitkah, zato je neomajno zvest svojemu poglavarju in celotnemu klanu Frostwolf. Ko pa orki zakorakajo v kraljestvo Azeroth, se zdi, da so pravila starega sveta žal povsem pozabljena.

DRAKA (Anna Galvin)

Draka je pogumna bojevnica, ki se bo na vso silo borila za varnost svoje družine in klana. Ljubezen med Durotanom in Drako je tako močna, da preživi umirajoč planet in ju spremlja tudi v novem svetu. Draka v vsakem trenutku stoji ob svojem možu in poglavarju, tudi ko nosi njunega otroka skozi portal in v negotovo prihodnost.

GUL’DAN (Daniel Wu)

Gul’dan je zvit, neusmiljen in vsemogočen vrhovni vladar orkov, ki se za vsako ceno bori za prevlado nad Azerothom. Medtem ko združuje orkovske klane v uničujočo invazijsko silo, žrtvuje preostala bitja, da bi svojo vojsko opremil z magičnimi močmi. Vodi ga neusahljiva želja po osvajanju, zato je za Gul’dana vsako življenje zgolj gorivo za njegovo Hordo.

BLACKHAND (Clancy Brown)

Če orke vzgajajo za vojno, potem je Blackhand utelešenje vojne. Z brutalnim oklepom, narejenim iz kosti njegovih žrtev, je poosebljenje vseh orkovskih vrlin: moči, neustrašnosti in časti. Strašen bojevnik, znan kot Uničevalec, bo postal živo orožje, ki ga Gul’dan potrebuje za uničenje človeštva.

    1. sem ugotovil :) hvala.. ampak dvomim, da je air dovolj sposoben to procesirat :)

      1. WoW je star ze 12 let, ni vrag da ne bi delal na Airu. :) Je pa res, da je subscription-based. :)

Komentarji so zaprti.