Danes je Uber napovedal istočasno lansiranje storitve uberX v Splitu in Dubrovniku. Od  11. ure naprej bodo lokalni prebivalci in turisti, ki obiskujejo dalmatinsko obalo, lahko zaprosili za storitev prevoza preko Uberjeve aplikacije.

Da bi proslavil eno najlepših turističnih regij v Evropi, bo Uber v Splitu in Dubrovniku ponudil brezplačen prevoz ta vikend. Vsi uporabniki, novi kot tudi stari, bodo lahko zaprosili za dve vožnji, od četrtka, 2. junija, od 11. ure, vse do nedelje, 5. junija, do 12. ure. Za brezplačne vožnje je potrebno uporabiti šifro: BESPLATNIVIKEND.

  • Danes, 2. junija 2016, je storitev uberX lansirana v Splitu in Dubrovniku, v Zagrebu pa je na voljo že od oktobra lani
  • Z enostavnim dotikom zaslona pametnega telefona, bodo od zdaj naprej lokalni prebivalci, kot tudi milijoni turistov, ki vsako leto obiskujejo obalo, lahko zaprosili za eno cenovno najbolj ugodnih in najvarnejših oblik potovanja skozi mesto.
  • Uber bo proslavil eno najlepših turističnih regij v Evropi z brezplačnim prevozom v obeh mestih v naslednjih 4 dneh – od 2. do 5. junija.

Davor Tremac, generalni direktor Uberja na Hrvaškem je povedal: “Radi bi dali svoj prispevek k lokalnemu turizmu in hrvaško obalo naredili še bolj privlačno milijonom turistom, ki obiskujejo našo državo, da bi lahko uživali v enem najlepših mest na svetu. V Zagrebu delujemo že več kot šest mesecev ter ponujamo varno, zanesljivo in cenovno ugodno opcijo prevoza skozi mesto – odziv uporabnikov pa je fantastičen. Danes delamo korak naprej, po katerem bo naša storitev na voljo na nacionalni ravni: Uvajamo licencirano storitev uberX v Splitu in Dubrovniku.”

uberX bo v Splitu na voljo skozi celo leto, v Dubrovniku pa v času visoke sezone – od junija do oktobra.

Cene:

Štartnina Cena po kilometru Cena po minuti Minimalna cena
Kuna 9 5 0.5 15
USD 1.34 0.75 0.07 2.23
EUR 1.20 0.67 0.06 2

 

Fiksna cena za pogoste destinacije na obali:

Vožnja Cena v kunah Cena v $ Cena v EUR
Split – Dubrovnik (228 km) 1.500 kn 223 200
Trajektna luka v Splitu – splitsko letališče 225 kn 34 30
Dubrovnik Pile – dubrovniško letališče 180 kn 27 24
Dubrovnik luka Gruž – Dubrovnik Pile 55 kn 8 7.3

 

Prva oseba, ki se je vozila z Uberom v Dubrovniku, dubrovniška nulta potnica (Rider Zero) je voditeljica Iva Šulentić, ki je povedala: “Rada imam Uber, ker je primeren in varen. Na potovanjih ga zmeraj uporabljam, ker za me predstavlja najbolj zanesljivo opcijo prevoza in prepričana sem, da bodo lokalni prebivalci, kot tudi turisti, ki obiskujejo Hrvaško, uživali v dejstvu, da od zdaj naprej lahko uporabljajo Uber v Dubrovniku.”

Splitska nulta potnica (Rider Zero) je bila avtorica lifestyle bloga in kolumnistka Ella Dvornik: “Uporabljam Uber povsod po svetu prav zaradi njegove enostavnosti. Turisti, ki prihajajo na Hrvaško se končno več ne bodo morali boriti z izgovarjanjem imen hrvaških ulic, marveč jih bodo lahko samo poiskali v aplikaciji. Mislim da bo Uber odlična stvar za Split.”

Uber je tehnološka platforma, ki povezuje voznike in potnike, ki želijo varen, zanesljiv in učinkovit prevoz – in vse to samo z enim dotikom zaslona na pametnem telefonu. Uber trenutno deluje v več kot 65 državah sveta, vključno z 21 članico Evropske unije.

Uber na Hrvaškem

Na Hrvaškem je Uber prisoten od oktobra 2015. Vsi partnerji-vozniki na platformi uberX so licencirani za najem vozila z voznikom ter so šli skozi preverjanje kriminalne preteklosti in imajo komercialno zavarovanje. Vsi partnerji-vozniki so samozaposleni in lahko izbirajo kdaj bodo delali.

Uber je storitev z brezgotovinskim plačevanjem in vse transakcije se izvajajo elektronsko, s debetno ali kreditno kartico, ki je povezana z uporabniškim računom. To pomeni, da partnerji-vozniki ne rabijo več nositi gotovino s seboj ter da je vsem transakcijam možno popolnoma slediti. Po koncu vsake vožnje potnik po elektronski pošti prejme avtomatično potrdilo, ki vključuje pregled stroškov, podatke o vozniku in točen smer gibanja vozila, ker so vse vožnje zasledovane preko GPS-a.