Plačujem davke. Plačujem vodo, elektriko in vse ostale pristojbine. Celo nadomestilo za uporabo lastnega zemljišča. Plačujem pisarno v Ljubljani, ki ni ravno najbolj poceni, da lahko “avtonomno” delujem in se preživljam in plačujem državi davke. Po duši sem socialist in priznam, da me pogosto stisne, ko vidim kapitalizem v katerem živimo.

Danes so me presenetili dogodki okoli avtonomne cone Rog. Ne poznam zadeve v podrobnosti, niti se nisem nikoli ukvarjal s tem. V bistvu, sploh še nisem bil v Rogu.

Če prav razumem situacijo:

  • lokacija je last MOLa
  • lokacijo so zasedli umetniki, ki jo uporabljajo za svoje ustvarjanje in so jo označili za avtonomno cono
  • MOL želi na tej lokaciji zgraditi / karkoli že in posledično rušiti objetje, ki so za ograjo Roga
  • ljudje, ki so zasedli lokacijo tega ne dopustijo in s svojimi telesi branijo Rog

Če zgoraj zapisano drži, potem imam rahel problem z dojemanjem. Če zgoraj zapisano drži, potem se je nekdo vselil na posest (nepremičnino) nekoga in jo sedaj ne želi zapustiti?

Iz tega povsem preprosto sklepam, da smo vsi tisti, ki plačujemo kredite, hipoteke, najemamo stanovanja totalni debili in idioti, ker to počnemo. Zakaj se ne vselimo v prazna stanovanja, ki so v lasti MOLa in potem se priklenemo na stene, ko nas želijo deložirati?

Jaz sem bil prepričan, da v Sloveniji veljajo enaka pravila za vse. Očitno niso samo politiki tista kasta, za katere ne veljajo pravila. Obstajajo tudi umetniki, ki si po svoje interpretirajo zakone in ki izkoriščajo stvari sebi v prid. Ja, mesečni strošek 300 eurov za pisarno bi lahko izkoristil v kakšne bolj koristne namene in potem pizdil nad MOLom in vsemi ostalimi, ki so tako nefer, da mi hočejo vzeti pisarno.

Glede na dogajanje v Rogu, ko taisti umetniki uničujejo privat lastnino – bager so prebarvali v roza barvo, je celotna zgodba dobila še malce večje razsežnosti. Ne, ne strinjam se s tem. In tole pokaže pravi odnos!

Če je že potrebno reševati takšne težave, zato obstajajo tudi drugačni načini – gre za podobno situacijo kot pri zlobnih tujcih, ki v Sloveniji kupujejo naše tovarne. Ja, pridejo z novci in plačajo.

p.s.: če kdo ve za kakšno nepremičnino v Ljubljani na top lokaciji, ki je v lasti MOLa in je prazna – odprt sem za vse predloge. Očitno jaz napačno razumem vse skupaj!