Shizofrena Slovenija / dve proslavi za Dan državnosti / uradna in SDS proslava

Nov dan, nov dokaz, da živimo v shizofreni Sloveniji. Včeraj sem opazil, da bosta ob Dnevu državnosti, 25. junija, potekali dve proslavi! Da, prav ste prebrali. Ena za naše in ena za njihove privržence. Ker v Sloveniji si lahko to privoščimo in seveda ne delimo ljudi na naše in vaše.

Prva proslava bo tista uradna, po reglcih. Dan pred Dnevom državnosti na Kongresnem trgu in takšna, kot mora biti ob 25. letnici (vir). Ministrstvo za kulturo je organizator te proslave

Osrednja slovesnost ob dnevu državnosti in ob 25. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije bo potekala 24. junija 2016 v Ljubljani. Pred osrednjo državno slovesnostjo bo predsednik republike Borut Pahor sprejel tuje predsednike v Predsedniški palači. 

Druga proslava pa bo drugačna. Njihova. Za tiste, ki si poskušajo uzurpirati vse skupaj – tudi proslave, pa jim to nekako ne uspeva. Njihova proslava bo potekala 25.6., na Trgu republike, ob 20:30. Na njihovi proslavi bodo govorniki Ivan Oman, Janez Janša in Lojze Peterle. Pri njih bo šlo “Za mojo Slovenijo” – ker imajo samo oni pravico do Slovenije, kajne?

Seveda niso pozabili pozvati vseh udeležencev, da prinesejo s seboj zastave, da se bo videli njihov nebroj – nikjer sicer še nisem prebral drobnega tiska, da je organiziran brezplačni prevoz in da bodo vsi nagrajeni z 2o euri in pogostitvijo. Predvidevam, da bo sledil bogat kulturni program, kjer bo igrala skupina Victory??

Razumem. Boli poraz na volitvah. Boli to, da Janeza nihče več ne ceni, kot edinega zasluženega za to, da živimo v samostojni Sloveniji. Dogaja se mu Krkovič, pomembni člani izstopajo iz SDS in le ta vse bolj poka po šivih. Razumem, da se mu gre za njegov politični obstoj, predvsem pa za to, da bi se ob 25. obletnici morali vsi spominjati nanj – edinega zaslužnega za osamosvojitev Slovenije! Pa vendar se to ne zgodi in posledično si raje sam uzurpira slovesnost in pokaže, kako on deli Slovenijo. Predvsem pa s tem pokaže svoje odnos do vseh Slovencev – in očitno je tistih, ki bi kakorkoli še verjeli Janezu vsak dan manj.

25 let je precej lepa številka. Če v tem času nismo morali stopiti skupaj in iti v skupno prihodnost, nam le to ne bo uspelo nikoli. Tudi čez 25 let bo situacija enaka. Delili se bomo na naše in vaše in vsak bo imel svojo proslavo ob 50. obletnici. Še en dokaz, da živimo v shizofreni državi, kjer veljajo dvojna merila/pravila. Ena za naše in ena za vaše.

  1. Dvomim, da še kje obstaja kakšna skupina ljudi, ki s takšnim zanosom igra vlogo mučencev kot SDS-ovci. Vsi so proti njim, nihče jih ne mara. Najbolj patetično je to, da se jemljejo tako blazno resno.
    Mislim, človek si ne more kaj, da si ne bi nadel majice z likom Tita in malce poparadiral pred njimi. Čisto tako, za gušt, da vidi njihove iskrice v očeh.
    Ok, sam tega ne bi nikdar storil, ker se mi smilijo, a štekam tiste, ki to počnejo – vsak mučenec najde svojega mučitelja.

Komentarji so zaprti.