Katrca veganski burger / Kamalin life friendly veganski burger

Gostilna Katrca v Rožni dolini ima v svoji ponudbi nove burgerje. Med njimi je tudi veganski burger, ki so ga poimenovali Kamalin life friendly veganski burger – po Katerini Gjorgjievski aka Kamali, ki je bila letošnja tekmovala v resničnostnem šovu Masterchef. V Katrci sem že testiral njihova rebrca in tudi njihov burger. Ker sem v zadnjem mesecu in več spremenil svojo prehrano, sem tokrat naročil veganski burger.

Kamalin life friendly veganski burger je sestavljen iz zelenjavnega polpeta s fižolom, pinjolami in bučnimi semeni, BBQ omake s figovo marmelado, sveže solate, bučkinega in korenjevega gazpaca, sveže rukole in veganske majoneze. Cena burgerja je 9,00 EUR, vendar poleg dobite še pomfri. Cena burgeja je dokaj visoka v primerjavi z Organic Gardnom, ali Zaživom.

Rad imam preproste okuse in včasih se mi zdi, da bi ljudje iz burgerja radi naredili umetnost. Nesmiselno, saj se pri tem lahko zelo hitro vse skupaj zalomi. Bombeta je okusna in ravno prav nežna. Škoda, ker se je bombeta po polovici začela lomiti. Vsebina burgerja je sestavljena iz preveč različnih okusov. Nikakor nisem mogel definirati vsega, kar se je še znašlo v burgerju, predvsem pa je bilo zame vse skupaj preslano – zadnji mesec poskušam uživati hrano skoraj povsem brez soli. Če bi namesto rukole uporabili rdeče zelje bi bil tudi pogled na burger povsem drugačen.

Tudi sam polpet se je nekje pri drugem ugrizu začel lomiti in padati na krožnik, tako da sem moral v nekem trenutku vzeti vilice in jesti burger z njimi, kar pa ni v moji navadi. Omaka je super, le malce preveč rukole je – če bi bila domača rukola, ki je precej močna in ima slan okus, bi lahko bila polpeta povsem brez soli.

Verjetno bo Kamalin life friendly veganski burger všeč vsem tistim, ki imajo radi precej okusov skupaj – kot v resničnostnih šovih, kjer vsi govorijo samo o tem, da se ti okusi med seboj povezujejo in dobimo mavrico okusov. Mene takšne stvari več ne prepričajo, saj verjamem v to, da je manj lahko več in da je hrana lahko odlična tudi, če je sestavljena iz parih sestavin, ki pa so kvalitetne in imajo svoj okus.

Vesel sem, da se tudi na področju burgerjev v Ljubljani začenja spreminjati vse skupaj in da se gostilne odločajo, da dajo v svojo ponudbo veganske burgerje.

Za vse mesojedce / moje recenzije burgerjev v Sloveniji in bližnji okolici: