Nočni napad na Rog in njegove obiskovalce / obsojam takšna dejanja

Včeraj ponoči se je v Rogu spet dogajalo. Ne, tokrat ni šlo za gradbena dela in tja niso prišli varnostniki in delavci z bagrom, ampak je šlo za napad na Rog in njihove obiskovalce. O tem, kdo je napadel obiskovalce Roga sem prebral na Twitterju, kjer so tudi posnetki, kako je policija opravila svoje delo. Po nekaterih domnevah naj bi šlo za skinheade..

Očitno se je ljudem v Sloveniji skisalo. Ne odobravam takšnih napadov. Sploh ne odobravam nasilja in po tem, kar sem prebral o dogajanju na Twitterju, bi se morali zamisliti. Zamisliti nad tem dogodkom in pomisliti, kdo bo imel od vsega tega največjo korist. Namreč, če je šlo za organiziran napad na Rog, potem za tem stoji tudi nekdo, ki je vse skupaj organiziral. In če stoji, potem je imel tudi agendo, zakaj je do tega prišlo.

Verjetno se ne bi Zoki povezal s skinheadi, kot je bilo napisano na Twitterju, zato da bi pregnal obiskovalce in tiste, ki so še vedno v Rogu in si naredil zelo slabo uslugo. Sedaj bodo “Rogovci” postali mučenci in posledično se bodo začeli pogledi nanje spreminjati. Kdo torej ima korist od tega? In kdo je preteklosti že izkoristil “huligane”, da so poskusili uzurpirati sicer povsem mirne proteste? Kdo do sedaj še ni dal nobene jasne izjave o tem, kar se je v zadnjih dneh dogajalo v Rogu. S tem ubijejo dve muhi na en mah. Javnost bo prešla na stran Rogovcev, ker nasilja ne odobravamo kot narod in župan bo postavljen v nezavidljiv položaj.

Sicer je tole zgoraj zapisano bolj teorija zarote in upam, da bo policija dala v javnost tudi podatke o tem, kaj se je dejansko dogajalo. Vsekakor pa tole ni ok in takšno dejanje obsojam – kljub temu, da se ne strinjam z Rogovci in njihovo zasedbo Roga, pa je tole nekaj, kar se ne bi smelo dogajati v civiliziranem svetu!

Dodatek:
Policija je potrdila, da je zaradi kršenja javnega reda in miru na Trubarjevu cesti v Ljubljani posredovala pred nekdanjo tovarno Rog, pri čemer so aretirali šest ljudi, starih od 17 do 20 let, polnoletne so pridržali, mladoletnika pa predali staršem. Policija še zbira obvestila s sumom storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Mogoče pa sem se motil v zgornji teoriji zarote in je bilo vse skupaj zgolj objestnost mladine, ki si je dala duška..

  1. Ok nekaj ne štekam. Ves čas poslušamo, v medijih in drugje kako se ROGovci “borijo” proti raznim bawbaw-om sveta. Potem pa pride do dejanske borbe (2x v tem tednu) v obeh primerih jih odpelje rešilec in polica jih je primorana zaščititi. Čeprav igrajo na karto anarhizma, da nepotrebujejo sistema, da so sami sebi dovolj, policijo pa sovražijo prav toliko kot vodo. Zakaj ne obranijo roga s svojimi pestmi? Pizda bilo jih je vsaj 5x več pa so se raje zaklenili noter in klicali policijo, budili sosede preko alarmov itd.. kako pričakujejo,da bo kaj njihovega, če nimajo, ne kupljeno, ne papirjev, pa tudi zaščititi ne znajo svojega “imetja”. Potem bi se pa ti klošarji šli anarhizem, ma ja prvi dan postanejo plen.

    lp.darko

Komentarji so zaprti.